118 000 látogatót toborzott össze a Campus Fesztivál 2023-ban Cikk

 Campus Fesztivál 2023 zárónap tömeg

Hirdetés

Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.

Minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus. Egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát. A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon, ahol így köszöntötte a debreceni közönséget: „Az ország legjobb fesztiválja a Campus…”

Erről a fesztivál alatt többen is hasonlóképpen vélekedtek.“Debrecen a szülővárosom, ide mindig különleges visszajönni. Ez a város mindig sokat ad nekem”.-ezt pedig már Balázs Kláritól hallhatta a közönség, aki Korda Györggyel a kezdetek óta ott van minden Campus Fesztiválon.

A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep.

„A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.”- mondta Süli András programigazgató. „A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettünk a színpadainkon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB. Külön öröm volt, hogy a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.” A zenei programon belül természetesen a fiatal generációk számára kedves rap, hiphop előadók, valamint elektronikus zenei műfajok is markánsan jelen voltak.

A Campus több éve biztonságos, családbarát, kulturált fesztivál, amely valóban minden korosztályt megérint. A fesztiválon a szórakozás mellett évek óta fontos szerepet kap a Debreceni Egyetem által megálmodott Egyetem Tér, amely minden évben az egyik leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. Csakúgy, mint a Civil Falu, ahol idén negyvenegy, fontos társadalmi ügyeket képviselő szervezet mutatkozott be, valamint a hozzá kapcsolt Campus Kid & Art Zóna, mely színes, programokban bővelkedő forgatagával tényleg minden korosztályt lekötött.

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből kettőszázhatvanan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0-24 órás orvosi és mentőügyelet, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre állt és biztosította a biztonságos szórakozást.

A pénteki nap a zivataros időjárás ellenére is a fesztivál történetének eddigi legsikeresebb napja volt. A legnagyobb nehézséget is ezen a napon kellett megoldani a szervezőknek, a délutáni eső után, a fesztiválra hirtelen egyidőben érkező több ezres tömeg bejutása okozott problémát. Az így megnövekedett várakozási időt húsz üzemelő pénztár próbálta csökkenteni.

“A pénteki esőt leszámítva probléma nélkül zajlott le az idei Campus.”- mondta el Páll László, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője. "Szerencsére az operatív törzsnek nem volt semmilyen extrém feladata. A helyreállítás már elkezdődött, napokon belül visszaáll a rend a Nagyerdőn.”

A szervezők a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Ennek eredménye, hogy idén még több pénzt sikerült jótékony célra összegyűjteni.

„A Campus nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából több mint 11,6 millió forint támogatás gyűlt össze, a fesztivál egyik partnere a Tranzit-Ker Zrt. pedig további egymillió forinttal támogatta a kezdeményezésünket.”- nyilatkozta Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Nonprofit Kft. másik ügyvezetője „Az így befolyt összeget a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület számára ajánlottunk fel.”

A takarítás és bontás elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a felépítmények elszállítása. Több száz világító elem, térinstalláció, számos impozáns felépítmény tűnik el hamarosan, de a komfortos helyszín, a koncertek emléke és Debrecen hangulata páratlan fesztivál élményt hagyott maga után a jubileumi Campus Fesztiválról. És már azt is tudhatjuk, jövőre mikor találkozunk újra: Campus 2024. július 17-21. között.

Campus Fesztivál 2024 info, jegyek >>>

 

Campus Fesztivál

Kapcsolódó

Új lemezét mutatja be Beton.Hofi az MVM Dome-ban Cikk

Beton.Hofi 2024 „Méltó befejezést és lezárást szeretnék életem eddigi legkedvesebb projektjének, avagy a mixtape trilógiának. comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem. Nekem a minden a 0 most” – meséli Beton.Hofi, akinek készülő albumát két újabb dal, a Holnap megállnak az órák és a 16 to

Coldplay, Tool, Slash, Lenny Kravitz, Depeche Mode, Sting, FFDP, Corey Taylor, LP, ... 2024-ben is kitesz magáért a Live Nation csapata Cikk

Live Nation koncertek 2024 - Coldplay 2024-ben sem kell nélkülöznünk Budapesten a világsztárokat, hiszen már biztosan bulizhatunk Lenny Kravitz, a The Rose, a Thirty Seconds To Mars és Sting koncertjére, Slash idén Myles Kennedy & The Conspirators csapatával tér vissza hozzánk, a Coldplay tripla koncertet ad a Puskás Arénában, de

Exkluzív koncertek, hazai és nemzetközi sztárok 2024-ben a SopronFesten Cikk

SopronFest 2024 2024. május 17-19. között, a pünkösdi hétvégén és az azt megelőző napokban másodszor rendezik meg a Hűség Városa új fesztiválját. A SopronFest a hazai fesztivál palettán újszerű, „urbán tematikát” valósít meg, amely az egész várost ünnepi programok százával tölti meg. A város vezetésének és a szer

Hazai fesztiválok 2024: dátumok, fellépők, jegyek [frissített lista] Cikk

Hazai Fesztiválok 2024 (fotó: Sziget Fesztivál) Élesítve a 2024-es hazai fesztiválnaptárunk! Ahogy már megszokhattátok, erre az évre is igyekszünk egy masszív lajstromot összeszedni, hogy összegyűjtsük az ország nagyrendezvényeinek hivatalos információit.   Alább tehát a rendszeresen bővülő és frissülő, 2024-a fesztivállistánk, amelyben a magy