30 kiállítás egyidőben - íme a SopronFest ART programja! Hír

SopronFest 2024 - ART program

Már-már rekordkísérlettel is felér az a törekvés, amely a SopronFest sokszínűségét, azon belül a programok mennyiségét és minőségét jellemzi. Koncertek, gasztronómia, túrák és podcast beszélgetések százai mellett egy időben harminc kiállítás és művészeti projekt lesz látható városszerte, közöttük olyanok, amelyekért önmagában is érdemes útra kelni távolabbról is. Lássuk a legizgalmasabbakat!

A Hűség Városa csoportos kiállítás keretében Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter a hűség témáját feldolgozó válogatott műveit láthatjuk a Liszt Központ Munkácsy termében május 12-19. között. Az alkotók a megnyitó után néhány nappal visszatérnek Sopronba, május 16-tól négy napon át a Várkerületen a Mária-szobornál A Hűség Városa Művésztelep keretében bárki figyelemmel kísérheti azt az alkotó munkát, amely során nagy méretű szív installációk születnek a kezeik által. Nemcsak a kíváncsiskodókat várjuk: ha szívesen rajzolnátok, festenétek és kiállítanátok saját SopronFest szíveteket, csatlakozzatok hozzánk!

Hirdetés

Dr. S. Kárpáti Györgyre saját Facebook oldalán figyeltünk fel, amelyen rendszeresen publikálja az ún. „kék órában” rögzített, sajátos hangulatú emlékképeit a város környéki nevezetességekről. A kiállítás érdekessége, hogy Édesapjának, Dr. Kárpáti Lászlónak az 1930-as években Bánfalván készített archív fotói, valamint világjáró fiának Kárpáti Balázsnak legutóbbi időben készült felvételei is láthatók lesznek a Kárpáti Malom - Malmárium Galériában május 11-19. között. A kiállítást május 11. 17:00-kor Lobenwein Norbert nyitja meg, május 18-19-én pedig 10:00-tól és 15:00-tól tárlatvezetéseken is részt vehettek.

A vizuális alkotók világát alaposan felbolygatta az AI és más digitális technológiák térhódítása – Nánási Pál X AI X AR névre keresztelt kiállítása arra tesz kísérletet, hogy hogy a klasszikus portréfotózást ötvözze ezekkel az új eszközökkel, neves színészek és táncosok közreműködésével készült portrésorozat képein keresztül. A sorozat első képeit egy exkluzív kiállításon már láthatta egy szűk közönség, de május 12-19. Sopronban jön a folytatás, ahol ezúttal nemcsak a képek kelnek életre, hanem a kiállításnak helyet adó épület is! Nánási Pál és Ördög Nóra ráadásul tárlatvezetésre is vár benneteket  május 18-án 15:00-kor.

A Magyarázat mindenre című film Képek, szavak című kiállítása anyagában a forgatás pillanatait megörökítő Varga Réka képei és Reisz Gábor, a film rendezőjének a forgatás helyszínére menet írt versei teremtenek egyértelmű és szoros kapcsolatot film, fotó és szöveg között. A kiállítást Reisz Gábor nyitja meg május 14-én 18:00-kor, s egészen május 19-ig megtekinthető lesz.

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) egyedülálló kollekciója máshol nem létező módon nyújt keresztmetszetet a kortárs iparművészeti alkotások galaxisában. A Design-galaxis valamennyi szakot megjeleníti a belsőépítészettől kezdve a formatervezésen át a vizuális kommunikációig. Merüljetek el az izgalmas és pezsdítő felfedezéseket biztosító gyűjteményben május 17-31. között a Lábas-házban!

A Hybridart Management által szervezett Wood Wide Web: Láthatatlan kapcsolódásaink című csoportos kiállítás számos kérdést körbejár: hogyan tudjuk fenntartani és növelni az élet minőségét anélkül, hogy veszélyeztetnénk a helyi, a nemzeti és a globális környezetünket, hogyan tudjuk jobbá tenni életünket úgy, hogy elfogadjuk, részei vagyunk egy nagyobb, komplex rendszernek?

SopronFest 2024 részletes program és jegyek >>>

 

SopronFest

 

Kapcsolódó

Itt Bring Me The Horizon új albuma - Bő 3 hét múlva koncert a Parkban Hír

Bring Me The Horizon  POST HUMAN- NeX GEn: A Bring Me The Horizon az éjszaka leple alatt jelentette meg régóta várt új lemezét, a NeX GEn-t, amelyet június 17-én élőben is hallhatunk a srácok koncertjén a Budapest Parkban. A várakozásnak vége, itt a Bring Me The Horizon új lemeze, a 2020-as POST HUMAN: Survival Horror után a sorozat legúj

A Night Verses lesz PLINI előzenekara Hír

A Night Verses lesz PLINI előzenekara A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként is tiszteletét teszi Budapesten, augusztus 22-én, az A38 Hajón. Az amerikai Night Verses experimentális instrumentális trió, akik idén tíz év után játszanak ismét Budapesten a Tool előtt. A magy

SopronFest: közel 50.000 vendég érkezett a Hűség Városába, itt a 2025-ös dátum! Hír

SopronFest 2024 hangulat Véget ért a II. SopronFest. Magyarország legújabb fesztiválja formátumában is különlegesnek számít: 80 helyszínen 300 programon vehettek részt a Sopronból és az ország más részéről érkező vendégek. A pünkösdi hétvégén harmincötezer vendéget vonzottak a koncertek a Lővérekben, az egész héten át zaj

Psychopath - tökös új Body Count dal a Fit for An Autopsy énekesével Hír

BODY COUNT - Psychopath A Psychopath az első új daluk 2020 óta és a hamarosan érkező, Merciless című albumon szerepel majd. Ice-T és csapata ismét bizonyította, hogy közel négy évtized után is maximális fordulatszámon pörögnek, június 14-én pedig mi is megbizonyosodhatunk erről a Budapest Parkban. A Psychopath az első k