2023-ban elmarad a mezőtúri East Fest Hír

East Fest 2023 elmarad

Hirdetés

A nyár egyik újabb stabil pontja nélkül kell lepörgetni a 2023-as fesztiválszezont: sajnos a körülmények úgy hozták, hogy az ország egyik legstabilabban fejlődő rendezvénye, a mezőtúri East Fest is pihenőre vonul az idei évben.  

Szerencsére, és ha minden a tervek szerint alakul, csak 2024-es évben már újra köztünk lesz a nyárfelező esemény, de addig is alább a szervezők hivatalos közleménye:

(..) Sokatokkal évről évre együtt élhettük meg, ahogy egy pici, egy-két ezer fős rendezvényből néhány év alatt ötvenezer főt meghaladó látogatószámú eseménnyé nőtte ki magát az East Fest, bekerülve ezzel az ország legnagyobb fesztiváljai közé. Történt mindez egy alföldi kisvárosban, nem pedig valamelyik kiemelt turisztikai régióban, vagy egy százezres lakosságú nagyvárosban.

Ez egy igen tudatos tervezési folyamat eredménye, ami az igények és lehetőségek felmérésétől elkezdve, a stratégia meghatározásán keresztül a végső megvalósításig egy egész éves, átgondolt szervezői munkát igényel.

2022-ben, a COVID okozta felfordulás után, a rendezvénytartási szabályozásokat követve csak késve tudtuk elkezdeni a szervezést, és rohamtempóban hoztuk létre nektek a 2022-es fesztivált.

Párhuzamosan - részben a COVID miatt - egy meglehetősen komoly átszervezésre is kényszerültünk a szervező cég struktúráját illetően, ami a fesztiválon kívül számos egyéb tevékenységi körünket is érintette. Ez az átalakulás teljes egészében máig sem zárult le, és nagymértékben késleltette a 2023-as rendezvény előkészítését is.

Valamikor év elején be kellett látnunk, hogy a fentiek miatt 2023-ban is egy rohamtempójú szervezési munkára kényszerülnénk.

Sokszor hangsúlyoztuk, hogy számunkra a biztonság az elsődleges minden tekintetben. Talán emlékeztek arra, hogy számos alkalommal zártuk be telt ház közeli állapotban a fesztivál kapuját, tudva azt, hogy ez a lépés nem hoz majd osztatlan népszerűséget. Felvállaltuk, mert mindannyiunk biztonsága ezt kívánta meg.

A helyzet – más aspektusban ugyan – de hasonló.

2022-ben a külső körülmények miatt elfogadható volt a rohamtempójú megvalósítás. Megítélésünk szerint azonban 2023-ban a szervezés kései kezdése már nagymértékben veszélyeztette volna a rendezvény nívóját. Mi pedig nem kívántunk felelőtlenül ígérgetni sem nektek, sem pedig a támogatóinknak, és a rendezvény színvonalából sem kívántunk tapodtat sem engedni.

A meghozott döntésünk semmiképpen sem jó, és tudjuk, hogy számos kritikát kapunk majd érte. Mégis meggyőződésünk, hogy a lehető legjobb döntés a fesztivál jövőjét tekintve.

East Fest 2024 információk >>>

 

fb

 

Kapcsolódó

Akvárium Klub: bemutatkozik a Lokál, mint intim és kifinomult koncerthelyszín Hír

LOKÁL SEASON:ONE   Az Akvárium Klub büszkén mutatja be legújabb újdonságát, a Lokált, egy intim és kifinomult helyszínt, amely újradefiniálja Budapest belvárosának élőzenei színterét. Az új helyszín elsődleges célja, hogy minőségi körülményeket biztosítson a feltörekvő és turnézó előadók számára, valamint alternatí

Megtöltötte Veszprémet a BALKAN:MOST fesztivál Hír

BALKAN:MOST - Dubioza Kolektiv Ha egy utcai fesztivál lehet teltházas, a BALKAN:MOST-nak sikerült. Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa történelmi belvárosában 3 napon keresztül több mint 7000 látogató táncolt, énekelt, kapcsolódott a térség sokszínű zeneiségéhez. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa legfontosabb

Loreena McKennitt a “The Visit Revisited“ európai turné keretén belül érkezik vissza Budapestre Hír

Loreena McKennitt koncert 2024 - Budapest A világhírű Loreena McKennitt, a többszörösen díjazott kanadai folk pop énekesnő és dalszerző, 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat. McKennitt és zenész társai 2024. március 6-án indítják el a “Visit Revisited turnét” Eindhovenben, Hollandiában, majd

Benjamin Clementine-nal erősíti tovább a Müpa őszi könnyűzenei kínálatát Hír

Benjamin Clementine koncert 2023 - Müpa Tovább bővül a Müpa 2023/24-es évadának könnyűzenei kínálata: a brit dalszerző-énekes, Benjamin Clementine csatlakozik a nemzetközi világsztárok – Elvis Costello, Ludovico Einaudi, Tommy Emmanuel és Hania Rani – névsorához, míg a műfaj hazai képviselői gyakorlatilag egymásnak adják majd a színpado