Félidőnél és 70 000 látogatónál jár az idei Művészetek Völgye Hír

Művészetek Völgye Fesztivál 2023 hangulat

Hirdetés

Még nem késő elindulni a Művészetek Völgyébe Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, hogy részt vehessük az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján, ahol hajnalig tart a táncház, a reggel jógával indul, a nagyszínpadon pedig még olyan előadókra tombolhatunk, mint Csík-Presser-Karácsony közös produkciója, a Carson Coma, a Blahalouisiana, a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company, a fesztivált pedig a Quimby zenekar koncertje zárja július 30-án.

Erősen indult a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol több helyszínre is kikerülhetett a megtelt tábla: megtelt a nézőtér Zorán csillagfényes koncertjén a Cirque du Tókertben, a Bohemian Betyars, az Elefánt és a 30Y a Panoráma Színpadon, a Besh O Drom a Világzene Udvarban, valamint a Színház Színpad, az új Színház Színpad Templom és a Momentán Udvar előadásai is rendre teltház előtt futnak, ahogy a Póka Udvar és a Petőfi Udvar koncertjei és a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi programjai is.

A közönség bevette a fesztivál új tereit is: a taliándörgödi Lőtéren a koncertek mellett a nappali workshopok is népszerűek, a látogatók élvezik az új helyre költözött Harcsa Veronika Udvar természetközeli nyugalmát vagy éppen a Völgy legapróbb helyszínének számító MókusKert Udvar lélekhez szóló előadásait. A napsütés elől jó védelmet biztosítanak a patakpart fái, a parton sétálgatva pedig a kézművesek szívvel-lélekkel készült portékáit is felfedezhetjük. Az első öt napban 70 ezer ember látogatott el a Művészetek Völgyébe.

A következő öt napban sincs megállás: a Panoráma Színpadon köszönthetjük a Csík-Presser Karácsony a Dal a miénk 2.0 – Új dalokkal újratöltve előadást, a Margaret Islandet, a Belgát, az idén 20 éves Punnany Massif különleges Völgy Special koncerttel érkezik, fellép még a Lóci játszik, a Carson Coma, a fesztivál félidei videójában is szereplő Blahalouisiana, az Irie Maffia, a Budapest Bár, a 10. születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company és három év után ismét a nagyszínpadon bulizhatunk a Quimby koncertjére is.

A Cirque du Tókertben többek közt még olyan produkciókat élvezhet a közönség, mint a Danubia Zenekar vagy az Állami Operaház koncertje, Dés László Így öten! c. előadása, de itt nézhetjük meg Kiss V. Balázs illuzionista és a Duda Éva Társulat műsorát is.

A Lőtérről mától indul a Közlekedési Múzeum Ikarus 311-es retró Zenélő Busza, amelyen Bérczesi Robi, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Platon Karataev és a Bagossy Brothers Company is muzsikál majd, miközben a busz körbe gurul a fesztiválon. A Lőtéren lép fel majd az osztrák Cari Cari is, itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red és itt játszik a holland Slagwerk den Haag is, akik a fesztiválon gyűjtött szemét segítségével fognak zenélni. A Magyar Jazz Szövetség Udvarában pedig kedden kezdődik a Magyar Jazz Ünnep is, ahol a koncertek mellett a műfajról is tanulhatunk.

A gyerekeknek szól majd a VEB2023 projekt keretein belül megvalósuló Szörnyek és sellők zenés mesedarab, amelyet a balatoni strandok után most Kapolcson is bemutatnak. Szintén a legkisebbeket várják az idén indult és már most sokak kedvencévé vált Családi Kultúrtérbe is, ahogy a Kaláka Versudvarba is.

A Művészetek Zöldjében kicsik és nagyok játékos módon tanulhatnak a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról. A fesztivál a környezettudatos szemléletmódot a gyakorlatba is átemelve arra bátorít mindenkit, hogy autó helyett közlekedjen a Völgy falvak között Csigabusszal, amely a környező településekkel is összeköti a fesztivált Veszprémtől Tapolcáig. A vonattal érkezőknek jó hír, hogy a Művészetek Völgyére is érvényes a Veszprém-Balaton 2023 EKF rendezvénysorozatra szóló kedvezmény, azaz 2023 Ft-ért válthatnak a látogatók vonatjegyet a Völgybe.

A fesztivál teljes programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, valamint a Művészetek Völgye Fesztivál mobilapplikációban is.

 

Művészetek Völgye

Kapcsolódó

Új helyszín a SopronFesten – érkezik a Telekom Secret Garden! Hír

Kruder & Dorfmeister - SopronFest 2024 10 hét múlva másodszor is elindul az ország egyik legújabb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja, a SopronFest. Május 12. és 19. között a város számos helyszínén rengeteg koncert, kiállítások, irodalmi és gyerek műsorok, gasztronómiai programok, különleges mozivetítések, valamint az ország k

2024-ben is gondoskodik a pazar színházi és utcaszínházi előadásokról a VéNégy Fesztivál Hír

Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig rendkívül széles repertoárt vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A színházi előadásokon túl lesz VR színház, esténként pedig látványos utcaszínházi produkciók színesítik a programot. Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreogr

Balaton Sound 2024: VIP helyszínek és hazai partybrand-ek Hír

Balaton Sound 2024: hazai partybrand-ek és VIP helyszínek Az eddig ismert nemzetközi zenei felhozatalból is már biztos, hogy óriási partifolyam kavarog majd július 3-6. között a zamárdi szabadstrandon. Most abból is kapunk ízelítőt, hogy a hazai fronton milyen partybrand-ek robbantják majd be a négynapos bulit a Heineken Balaton Soundon. Közben megérkezt

Rockmaraton 2024: jön a Carcass, az Unearth, a Caliban és a Dynazty is Hír

Carcass - Rockmaraton 2024 Újabb külföldi pakkot kapott a Rockmaraton 2024: az idén feltámadt fesztiválon ott lesz death/grind legenda Carcass, a metalcore vonalon hasonló státuszokat betöltő Unearth és Caliban, illetve a svéd hard rock egyik, ha nem legütősebb tétele, a Dynazty!  Caliban A klasszikus európai metalcore eg