Jön a második Holtszezon! - Február végén ismét a kortárs irodalomé lesz a főszerep Veszprémben Cikk

2. Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

Hirdetés

Február 23-26. között másodszor rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Idén már a tavalyihoz képest egy nappal tovább, azaz 4 napon keresztül, 13 helyszínen és több mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit Veszprémben.

A fesztivál eredeti koncepciója idén sem változik: a Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Ilyen például a fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi és a krimi műfaja. A négy nap során az alkotóműhelyeken és előadásokon túl idén olyan újdonságokkal is találkozhatnak majd az érdeklődök, mint például Magyar Krimiszemle csapatának szervezésében megvalósuló első hazai krimi találkozó, vagy a 2023-as év egyik legnagyobb hazai hip-hop ünnepe, ahol olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például Beton.Hofi.

A Holtszezon idén nemcsak hosszabb lett, de nemzetközi vizekre is evez, hiszen idén több neves nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, akik között helyet kaptak olyan művészek, mint Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúsági regény szerző.

A rendezvény frissességét mi sem bizonyítja jobban, hogy nem csak az előadók sorában lesznek jelen olyan fiatal, feltörekvő művészek, mint a Little Moon Sessions tagjai, hanem a program jelentős része is a veszprémi egyetemi hallgatók csoportja által kidolgozott terv alapján állt össze, és az események moderálását is helyi fiatalok végzik majd.

A Holtszezon Fesztiválra látogatók nemcsak a hazai zenei élet jeles képviselőinek koncertjein (Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank, Szűcs Krisztián/Heaven Street Seven lemezbemutató) bulizhatnak, de olyan ősbemutatók részesei is lehetnek, mint például Vecsei H. Miklós, Junior Prima díjas színész és a POKET Zsebkönyvek megálmodójának koncertszínházi előadása. Idén a színház világa a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet kap az események során: a Hangvilla Stúdiószínpada kísérletező színpadi műfajoknak és színházi nevelési programoknak is teret ad.

A rendezvényeknek olyan ikonikus veszprémi találkozási pontok biztosítják a helyszínt, mint az Íródeák, a Szeparé, az Incognito, az Expresszó, a Terem, a Papírkutya vagy a KUNSZT.

A Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók lesznek, de bizonyos események előzetes regisztrációval tekinthetők majd meg. A részletes programokról és a további feltételekről a fesztivál honlapja és Facebook oldala ad bővebb információt.

Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál 2023 programok >>>

 

Holtszezon Irodalmi Fesztivál

Kapcsolódó

A zenén túl - off programok a Veszprém Blues Fesztiválon Cikk

Roberto Luti - Veszprém Blues Fesztivál 2023 Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamin

VéNégy Fesztivál 2023: világklasszis színházi és utcaszínházi társulatok a Dunakanyarban Cikk

VéNégy Fesztivál   Parádés repertoár a jubileumi VéNégy Fesztivál színházi programjában. A 10. Színházi Olimpia részeként az Olomouci Morva Színház szürreális táncelőadása, a világhírű Song of the Goat társulat rock-opera performansza, a Kassai Állami Színház összművészeti történelmi játéka, valamint négy grandiózu

Jan Saudek provokatív világa a Budapest FotóFesztivál 2023-as programjában Cikk

Budapest FotóFesztivál Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL egy különleges és egyben provokatív kiállítással nyitja meg a 7. alkalommal megrendezett rendezvénysorozatát 2023. március 31-én a MŰCSARNOKBAN. A kortárs cseh fotográfia rebellis alakja, Jan Saudek barokkosan fülledt, kézzel s

Zenei csemegék március 17-én a Pesti Vigadóban Cikk

Nimrod David Pfeffer 2–1 a ritkaságok javára – csettinthet elismerőn, aki végigpillant a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Lajtha–Schubert-műsorának számain. Bartók és Kodály kortársának III. szvitje ugyanis szinte soha nem szólal meg, izgalmas lesz tehát hallani végre, és a magyar–amerikai szólista előadásában felcsendül