Jön a második Holtszezon! - Február végén ismét a kortárs irodalomé lesz a főszerep Veszprémben Cikk

2. Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

Hirdetés

Február 23-26. között másodszor rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Idén már a tavalyihoz képest egy nappal tovább, azaz 4 napon keresztül, 13 helyszínen és több mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit Veszprémben.

A fesztivál eredeti koncepciója idén sem változik: a Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Ilyen például a fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi és a krimi műfaja. A négy nap során az alkotóműhelyeken és előadásokon túl idén olyan újdonságokkal is találkozhatnak majd az érdeklődök, mint például Magyar Krimiszemle csapatának szervezésében megvalósuló első hazai krimi találkozó, vagy a 2023-as év egyik legnagyobb hazai hip-hop ünnepe, ahol olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például Beton.Hofi.

A Holtszezon idén nemcsak hosszabb lett, de nemzetközi vizekre is evez, hiszen idén több neves nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, akik között helyet kaptak olyan művészek, mint Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúsági regény szerző.

A rendezvény frissességét mi sem bizonyítja jobban, hogy nem csak az előadók sorában lesznek jelen olyan fiatal, feltörekvő művészek, mint a Little Moon Sessions tagjai, hanem a program jelentős része is a veszprémi egyetemi hallgatók csoportja által kidolgozott terv alapján állt össze, és az események moderálását is helyi fiatalok végzik majd.

A Holtszezon Fesztiválra látogatók nemcsak a hazai zenei élet jeles képviselőinek koncertjein (Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank, Szűcs Krisztián/Heaven Street Seven lemezbemutató) bulizhatnak, de olyan ősbemutatók részesei is lehetnek, mint például Vecsei H. Miklós, Junior Prima díjas színész és a POKET Zsebkönyvek megálmodójának koncertszínházi előadása. Idén a színház világa a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet kap az események során: a Hangvilla Stúdiószínpada kísérletező színpadi műfajoknak és színházi nevelési programoknak is teret ad.

A rendezvényeknek olyan ikonikus veszprémi találkozási pontok biztosítják a helyszínt, mint az Íródeák, a Szeparé, az Incognito, az Expresszó, a Terem, a Papírkutya vagy a KUNSZT.

A Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók lesznek, de bizonyos események előzetes regisztrációval tekinthetők majd meg. A részletes programokról és a további feltételekről a fesztivál honlapja és Facebook oldala ad bővebb információt.

Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál 2023 programok >>>

 

Holtszezon Irodalmi Fesztivál

Kapcsolódó

Nemzetközi sztárzenekarok, világklasszis szólisták és megismételhetetlen együttműködések 2024-ben a Müpában Cikk

Béla Fleck - Müpa 2024 Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is, szimfonikus koncerttel készül az Aurevoir., sőt

Spanyol-magyar fesztivál búcsúztatja a szeptembert a Palotanegyedben Cikk

Luz Casal A spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet szeptember 30-án és október 1-jén a Palotanegyedben. Az esemény fő fellépője Luz Casal, világhírű spanyol énekesnő. A minifesztivállal, amely a Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intéz

Egész napos élménykavalkáddal vár a Múzeumkertben az ingyenes PONT Fesztivál Cikk

Bassekou Kouyate Október 14-én, szombaton a Ballet Camara különleges zenés felvonulásával indul a PONT Fesztivál egy napja, amit a Grammy-díjas Bassekou Kouyate koncertje, Jobarteh Kunda zenés meseelőadása, valamint zenés, táncos és kézműves workshopok tesznek teljessé. Nyugat-Afrika világát a Liszt Ünnep Nemzetkö

Formabontó cirkuszi előadások 2023 őszén Veszprémben Cikk

Formabontó cirkuszi előadások Veszprémben Ritkán látható, rendkívül izgalmas és látványos cirkuszi előadássorozat varázsolja el a nagyérdeműt Veszprém különböző terein a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként az elkövetkező napokban. Az ingyenes programfolyam vasárnap, az Óváros téren indult, de a java még ezut