Mit is kapunk egy Sziget 2023 napijegyért cserébe? Cikk

sziget 2023 - sziget beach

Hirdetés

Mit kapunk egy Sziget napijegyért? Az biztos, hogy többet, mint egy nagy koncert. Ha jól csináljuk, komoly kultúr - és bulitúrát járhatunk be egy koncertjegy áráért. A Sziget App-ban pedig rendszerbe is foglalhatjuk a kihagyhatatlan helyeket.

Az elmúlt hónapokban sorra adták a kilincset egymásnak a nagy nemzetközi sztárok Budapesten, és egy-egy koncertre állóhelyenként átlagban biztos szánnunk kellett 30-40 ezer forintot. De nagyjából ezt tette egy belga rajongó is, aki például a napokban egy Rammstein állóhelyért kifizetett 105-125 eurót, attól függően, hogy milyen közel állt Till Lindemannhoz, és Erdélyben a minap, az Imagine Dragons koncertnapra pedig - a hírek szerint - akár 1000 lej is volt a beugró, ami mondjuk már 78.000 forintnak felel meg.

„A Sziget napijegy árait úgy kalkuláljuk, hogy ne legyen magasabb egy budapesti arénás koncert áránál” – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, és így is van idén is (Aki korán eszmélt, 30 ezer alatt vett jegyet, de még most is 40 körül van a napi tikett.) Aki pedig már készül a Szigetre, az tudja, hogy a Szabadság Szigete nem csak egy koncert, hanem egy életérzés, amit át kell élni, naponta több tucat koncertből, és színes kulturális programokból válogatva.

Nézzük tehát, hogyan lehet kimaxolni egy napijegyet a Szigeten, még a kulturális sokk határán belül, de egy nagyot merítkezve a buliforgatagban!

Ha teljes képet akarunk a Szigetről, akkor kezdhetjük a napot akár reggel 10 órakor a dropYardon break yogával, vagy a Global Village-ben, ahol fél 11-kor indul a hatha yoga workshop. Miután életre keltettük a szunnyadó szellemi energiát, még maradhatunk a közelben az Ethnosound workshopon, a világzene csodáiban elkalandozva. De 12.30-ra át is mehetünk LightStage-re, kicsit áthangolódni más műfajú zenékre, fiatal és tehetséges, feltörekvő vagy már elismert zenészek koncertjeivel. Persze nem kell már koradélután nagy zenei dózissal indítani, a LightStage szomszédságában található ArtZone megannyi érdekes képző- és iparművészeti workshoppal vár, ahol az alkotás öröme mellett még jóbarátokat is könnyen lehet találni. És érdemes 14.00 órára a Cirque de Sziget nagysátrához vonulni, ahol a Baross Imre Cirkusziskola előadása kezdődik. A cirkuszba azonban még mindenképpen vissza kell térnünk a nap folyamán, ajánlatos a Sziget Appot vagy a Sziget útlevelet aktívan használni. De ha már ott vagyunk a cirkusznál, szemben közel a Vándor Vurstli, itt a magyar vásári szórakoztatás hagyományai élednek újjá és bármennyi időt el lehet tölteni. Nem messze pedig ott a Magic Mirror, a kihagyhatatlan programhelyszín, ahol már délután érdekes filmeket nézhetünk és izgalmas beszélgetéseken vehetünk részt különböző LMBTQ témákban. Ide mondjuk 23.00 órára mindenképpen vissza kell jönnünk valamelyik nap, a main show miatt.

Szóval valahol 16.00 óra magasságban járunk és már jógáztunk, tanultunk valamit az etno zenékről, hallgattunk ifjú tehetségeket, voltunk cirkuszban és a Vándor Vurstliban és jó esetben belefutottunk az Sétáló Utcaszínházak valamelyik előadásába, ami mindig lenyűgöző a Szigeten. 16.00 órától elnézhetünk még a Színház és Tánc helyszínre, itt sem tévedhetünk nagyot, ha látványos és izgalmas táncelőadást szeretnénk látni. Persze 16.00 órától már beindul a Nagyszínpad, ide mindenképpen érdemes 18.30 körül ellátogatni, amikor is a Love Revolution Special keretében a környezetvédelem, az emberi jogok, az egyenjogúság és a béke fontosságára reflektálnak meghívott hazai és nemzetközi vendégek. Aztán jönnek a „fő fellépők” este 11-ig ­­– mindenki választhat kedvére. (Aki csak a headliner koncertre kíváncsi, este 7 és 9 között azért nézzen még el a dropYard powered by BOLT színpadra, ahol az un. urban style legjobbjai mutatkoznak be itthonról és szerte a világból.)

A Nagyszínpad végeztével irány vissza a Magic Mirrorba, ahol egy elementáris showműsorban drag dívák hozzák ki az ördögöt mindenkiből minden este 23-tól a Queenz -The Show with Balls! előadáson. Aki nem fér be ide, annak sem kell elkeserednie, mert a közeli színházi helyszínen ugyanakkor kezdődik egy másik izgalmas előadás, a Future Cargo, ami szintén kihagyhatatlan program.

Majd beférhet még egy kis ízelítő a FreeDome presented by Mastercard nagysátrából vagy indulhat a party time, a legnagyobb helyszíneken, mint az alternatív elektronikus zene legjobbjait felvonultató TicketSwap Colosseum vagy a naponta különböző nemzetközi partybrand-ek sztárjait sorjázó Samsung Party Aréna és megannyi kisebb helyszínen egészen hajnalig.

Aki az éjszaka folyamán is ki szeretne kicsit szakadni a nagy pörgésből, mindenképpen látogasson el a színházi helyszínre, ahol minden este két látványos fényinstalláció vár mindenkit. A Sziget északi felén pedig az Everness Chill Garden by Tanqueray nyújt ambient-chill hangulatot.

Aztán a pirkadatban lassan irány a HÉV és közben már azon gondolkodhatunk, hogy egy nagy alvás után este még érdemes volna visszajönni, egy másik körre.

Sziget 2023 infó, jegyek >>>

Sziget 2023 részletes program >>>

 

Sziget Fesztivál

Kapcsolódó

Új lemezét mutatja be Beton.Hofi az MVM Dome-ban Cikk

Beton.Hofi 2024 „Méltó befejezést és lezárást szeretnék életem eddigi legkedvesebb projektjének, avagy a mixtape trilógiának. comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem. Nekem a minden a 0 most” – meséli Beton.Hofi, akinek készülő albumát két újabb dal, a Holnap megállnak az órák és a 16 to

Coldplay, Tool, Slash, Lenny Kravitz, Depeche Mode, Sting, FFDP, Corey Taylor, LP, ... 2024-ben is kitesz magáért a Live Nation csapata Cikk

Live Nation koncertek 2024 - Coldplay 2024-ben sem kell nélkülöznünk Budapesten a világsztárokat, hiszen már biztosan bulizhatunk Lenny Kravitz, a The Rose, a Thirty Seconds To Mars és Sting koncertjére, Slash idén Myles Kennedy & The Conspirators csapatával tér vissza hozzánk, a Coldplay tripla koncertet ad a Puskás Arénában, de

Exkluzív koncertek, hazai és nemzetközi sztárok 2024-ben a SopronFesten Cikk

SopronFest 2024 2024. május 17-19. között, a pünkösdi hétvégén és az azt megelőző napokban másodszor rendezik meg a Hűség Városa új fesztiválját. A SopronFest a hazai fesztivál palettán újszerű, „urbán tematikát” valósít meg, amely az egész várost ünnepi programok százával tölti meg. A város vezetésének és a szer

Hazai fesztiválok 2024: dátumok, fellépők, jegyek [frissített lista] Cikk

Hazai Fesztiválok 2024 (fotó: Sziget Fesztivál) Élesítve a 2024-es hazai fesztiválnaptárunk! Ahogy már megszokhattátok, erre az évre is igyekszünk egy masszív lajstromot összeszedni, hogy összegyűjtsük az ország nagyrendezvényeinek hivatalos információit.   Alább tehát a rendszeresen bővülő és frissülő, 2024-a fesztivállistánk, amelyben a magy