2020-ban is lesz jótékonysági akció a Szegedi Ifjúsági Napokon Cikk

Hirdetés

Egy jótékonysági, közöösszefogásra kérték fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezőés a Karitáció Alapítvány munkatársai 2019. augusztus 30-án. A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb piros orr flashmobját szervezték meg a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatták.

A SZIN és a Karitáció Alapítvány az idei fesztiválon jótékonysági megmozdulást szervezetek, segítve a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlege FertőzőOsztályánakeszközvásárlását. A Borsodi Nagyszínpad előtt több ezer fesztiválozóvolt“pirosorrban”, - melynek megvásárlásával támogatták a kezdeményezést - így részt vettek az ország legnagyobb piros orr flashmobjában.

“Nagy örömömre szolgált, hogy a SZIN látogatóival közösen segíthettük a szegedi Gyermekklinika“B” részlegének Fertőző osztályán lévő egészségügyi dolgozók munkáját és az osztályon gyógyuló gyermekeket. Büszke vagyok a SZINesekre, hogy sikerült a kitűzött álom, 1 millió forintotösszegyűjtenie nemes célra! Jövőre folytatjuk…“ - mondta Kolonics Erika, a SZIN fesztiváligazgatója.

A KaritációAlapítvány egész évben számos gyűjtést, adakozást és jótékonysági akciót szervezett, melynek fő célcsoportja a rászoruló gyerekek és szervezetek voltak. A Karitáció Alapítvány a város első és legrégebbi alapítványa, mely Bohócdoktorok közreműködésével teszi könnyebbé a gyógyuló gyermekek kórházi létét és rászoruló családok százainak teszi könnyebbé a mindennapjait.

Az akció célja egyértelmű volt, bevonni a fiatal korosztályt is és felhívni a figyelmüket arra, hogy egy kis odafigyeléssel, empátiával nagy dolgokra vagyunk képesek! Álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy számbanfognak segíteni a fesztiválozók! Mindenkinek köszönjük a támogatást,és a lehetőséget a SZIN szervező csapatának!“ - mondta Gere Anikó Mónika a Karitáció Alapítvány munkatársa.

A jótékonysági összefogást a szervezők a jövőben is folytatni kívánják, mivel közös céljuk, hogy segítsenek a rászoruló családoknak, gyerekeknek és intézményeknek.

SZIN 2020 további információk >>>

 

SZIN

Kapcsolódó

Újra lesz Nagy Utcaszínház a Szigeten Cikk

Sziget 2024 - nagy utcaszínház Idén visszatér a Szigetre a Nagy Utcaszínház egy lenyűgöző francia produkcióval, a világ minden tájáról érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque du Sziget, a Sétáló Utcaszínházak keretében kilenc attrakció bukkan majd fel a Sziget minden pontján, de lesz Vándor Vurstli, ArtGarden, élőszobor k

Campus Fesztivál 2024: RAJT! Cikk

 Dimitri Vegas & Like Mike - Campus Fesztivál 2024 Dimitri Vegas & Like Mike, Rita Ora, Azahriah, Majka, Martin Solveig és a hazai pályás Tankcsapda, ezúttal háromféle változatban is - csak pár érv a július 24-én induló Campus Fesztivál mellett! Ma nyitja kapuit Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye a Campus Fesztivál. Debre

Félidőnél a 33. Művészetek Völgye! Cikk

Még vasárnapig vár a 33. Művészetek Völgye Fesztivál Félidőnél jár a Művészetek Völgye Fesztivál, amely idén közel 3000 programmal csábítja a látogatókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 40 különféle helyszín vár mindenkit, művészek, társulatok költöznek be a három település udvaraiba. Júli

Teljes a STRAND Fesztivál 2024 programja! Cikk

Strand 2024 fellépők Augusztus 22-én nyitja meg kapuit a 12. STRAND Fesztivál, ahol 25 helyszínen közel 200 program várja a fesztiválozókat Zamárdiban a víz partján. Idén a Balatonon csak a itt színpadra Azahriah és a Halott Pénz, illetv a teljesség igényével összeállított hazai koncertkínálat mellett a brit Chase &am