Sam Smith a cseh Colours of Ostrava 2024 első headlinere Hír

Sam Smith 2024 - Colours of Ostrava

Hirdetés

A cseh Colours of Ostrava híresen jól hozza össze a régió egyik legizgalmasabb, legszínesebb fellépősorát, erre pedig 2024-ben is joggal számíthatunk majd! A fesztivál július 17. és július 20. között a cseh Ostravaban – mindössze pár száz kilométerre Budapesttől – várja majd a látogatókat, és már az első headliner fellépőjét is bejelentette Sam Smith személyében!

Jövőre 21. alkalommal rendezik meg Csehország egyik legnagyobb nemzetközi fesztiválját, a Colours of Ostrava-t július 17-20. között az ország harmadik legnagyobbjának számító Ostrava nevű város egyedülálló, megújult, Dolni Vitkovice ipari területén. A fesztiválon a zenei felhozatal mellett egy nemzetközi Meltingpot vitafórum, IFFKV filmvetítések, számos színházi előadás és művészeti installációk is várják majd a fesztiválozókat.

Minden évben több mint 100 előadó lép fel nyolc zenei színpadon, a Meltingpot vitafórum 11 színpadára pedig több mint 200 előadó érkezik a világ minden tájáról. A Colours without Barriers projekt keretében a fesztivál speciális szolgáltatásokat kínál a fogyatékkal élő látogatók számára. 2023-ban 850 fizikai, látás- vagy hallássérült, valamint autizmus spektrumzavarral élő ember élt a felkínált lehetőségekkel. A fesztivál ráadásul szombatonként már hagyományszerűen ingyenes belépést biztosít a 65 év felettieknek is.

Sam Smiths Oscar-, Golden Globe-, valamint többszörös Grammy-díjas angol énekes-dalszerző. 2012-ben robbant be és vált világszerte ismertté. Az énekes ősszel Ausztráliában turnézik, azonban jövő tavasszal már Európa felé veszi az irányt, és 2024. július 18-án a Colours of Ostrava-n lép majd színpadra. 

„Nagyon örülök, hogy Sam Smith-t elhozhatjuk a Coloursra. A hangja varázslatos számomra, és az őszinteség, amivel megnyílik a világnak, teljesen lenyűgöző. Minden évben olyat szeretnénk bemutatni, aki megmozgatja a zenei világot. Sam Smith dalai hihetetlenül sok letöltést produkáltak, míg a Stay with Me című számát pedig szerintem mindenki ismeri” - kommentálta Zlata Holušová, a fesztivál alapítója és igazgatója.

Az első headliner mellett más fellépők kilétére is fény derült. Yogetsu Akasaka japán buddhista szerzetes egy lenyűgöző beatbox-szal kevert meditációs zenével kápráztatja majd el a közönséget. A holland héttagú zenekar, a Son Mieux feleleveníti a 70-es évek diszkó hullámát kortárs popslágereivel korhú öltözékben, természetesen. Szintén fellép majd a német Klangphonics triója, akik az elektronikus zenét és az élő hangszereket ötvözve dallamos technót és energikus deephouse-t alkotnak.

  • Colours of Ostrava 2024 bérletek: €161-tól (~61.000 HUf)

Colours of Ostrava 2024 infó, jegyek >>>

 

Colours of Ostrava

Kapcsolódó

Itt egy újabb kiadatlan Linkin Park szám, április 12-én érkezik az kiadvány! Hír

Linkin Park – Friendly Fire A generációs himnuszokat összegyűjtő Linkin Park április 12-én mutatja be karrierje első legnagyobb slágereit Papercuts (Singles Collection 2000-2023) címmel. A 2020-as Hybrid Theory (20th Anniversary Edition) és a Meteora (20th Anniversary Edition) tavalyi rajongói lelkesedése végül arra inspirá

Kedvezményes Sziget 2024 és Sound 2024 bérletek az idei Utazás Kiállításon is! Hír

Sziget Fesztivál hangulat Az Utazás Kiállításon 2024-ben is elérhetőek lesznek a kedvezményes Sziget Fesztivál és Balaton Sound bérletek, a Hungexpo területén, február 22. és február 25. között A ’Fesztiválsziget’-re keresztelt részlegben (A pavilon 202A2) a szervezők standjánál a 6-napos Sziget 2024 bérletet 23.000 Ft ke

'How Have You Been?' - Megjelent a Giant Rooks új lemeze Hír

Giant Rooks - How Have You Been? A német indie-rock zenekar tavalyi Sziget fesztiválos fellépése után önálló magyarországi koncerttel tér vissza, március 23-án, a Dürer Kertben is bemutatja How Have You Been? című új albumát. A zenekar 2015-ös megalakulása óta Frederik Rabe (ének), Finn Schwieters (gitár), Luca Göttner (basszusg

Képzőművészeti alkotásról kaphat nevet a Fishing on Orfű 2024 nagyszínpada Hír

Fishing On Orfű 2024 nagyszínpad névadás A Fishing on Orfű az egyetlen könnyűzenei fesztivál, ahol immáron sokéves hagyomány, hogy a közönség véleményét is kikérik fontos döntésekben. Legyen szó akár a fesztivál időpontjáról, a védőoltáshoz való viszonyuláshoz, vagy – immáron 2015 óta – a nagyszínpadok nevével kapcsolatban, a közönség ha