2020 októberében is érkezik az ország legnagyobb olaszrizling kóstolója Cikk

Olaszrizling Október Nagykóstoló hangulat

Hirdetés

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatja meg a nagyközönség az Olaszrizling Október Nagykóstolón a Corinthia Hotel Budapestben.

Magyarország vitathatatlanul egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling: a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. A borászok elismerik a képességét, azt, hogy rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta, az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív, szódát kívánó tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.

Szinte minden stílus képviselőjével találkozhatnak a fajta rajongói, illetve az éppen most a felfedezésére vállalkozók a Olaszrizling Október Nagykóstolón 2020. október 17-én, ahol több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják.

Az esemény kiemelt partnere a Belward Pincészet (Pécs), a Borbély Családi Pincészet (Badacsony), a Büttner Borbirtok (Badacsony), a Cseri Pincészet (Pannonhalma), a Feind Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a HedoNick Pince (Etyek-Buda), a Kamocsay Ákos Prémium Borok (Neszmély), Káli Balázs (Balaton-felvidék), a Pannonhalmi Főapátság Pincészete (Pannonhalma), a Petrény Winery (Eger), a Söptei Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a VáliBor – Váli Péter Borászata (Badacsony), a Varga Pincészet (Badacsony) és a Varsányi Pincészet (Eger).

Az elmúlt évekhez hasonlóan ráadásul számos kiállító az olaszrizlingjei mellé elhozza a rajnai rizling tételeit is (ami csak névrokona az olaszrizlingnek), vagyis garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legkedves borokat.

A programot a Winelovers rendezvényeken már megszokott és mindig nagy sikert arató ingyenes pop-up school előadások színesítik. Ezeken a hallgatóság tagjai pár tételen keresztül egy-egy szűkebb témával ismerkedhetnek meg Kielmayer Kristian, a Borkollégium oktatójának segítségével. A DipWSET nemzetközi borakadémikus ezen a napon többek között azt mutatja be, mit gondolnak a horvátok és az osztrákok az olaszrizlingről, illetve hogy hogyan mutat a fajta a pezsgőspalackban.

A Winelovers Nagykóstolók hagyományainak megfelelően a vendégek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul kóstolhatják a borokat valamint látogathatják a pop-up előadásokat, október 16-ig ráadásul elővételi jegyek válthatók 3000 Ft kedvezménnyel.

 

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Kapcsolódó

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján Cikk

Gourmet Fesztivál 2024 A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló é

B4 Brisket & Burger - Szaftos smash-burgerek a Bazilikánál Cikk

B4 Brisket & Burger A B4 Brisket & Burger megnyitotta kapuit a héten, és már most beállt a frissen felfutó smash-burger hullám élvonalába. A belvárosi gyorsétterem egyszerűségre és változatosságra törekszik, egy klasszikus, amerikai gyorséttermi élményt nyújtva a vendégeknek menüjével. Az árakat kedvező szinten t

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog