2025 lesz a magyar sörturizmus éve? Cikk
Hirdetés
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térkép, amellyel ingyenesen látogathatók jövőre a benne szereplő üzemek. A sörfőzdelátogatások mellé pedig sörkóstolót is kapnak a vendégek.
Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jelent meg, amely nem csak az ország legszebb tájaira kalauzolja el a tulajdonosait, hanem az ott található sörfőzdékbe is. A „sörútlevél” birtokában pedig nem csak a főzdék működését, hanem söreit is megismerhetik a látogatók.
Az előrejelzések szerint 2024 és 2030 között az európai sörturizmus növekedése meghaladja majd a 10 százalékot, amely elsősorban a kisüzemi sörfőzdék iránti érdeklődés hajt – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője. A Grand View Research adatai szerint egyre inkább vonzó a sörkedvelők körében az a lehetőség, hogy elsőkézből ismerjék meg a különböző sörtípusokat, és a sörfőzők kalauzolásával kóstolhassák meg egy-egy főzde termékeit. Erre kínál lehetőséget a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra – tette hozzá.
Az Országos Főzdetúra a korábbi Bakancslista kiadványainkhoz hasonlóan működik – mondta a főszerkesztő. „Ezek a sörútlevelek a kaparós sorsjegyekhez hasonlók, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő felület lekaparását követően, minden alkalommal, mindenki nyer, hiszen a kaparós rubrikák 1-1 pohár kisüzemi sört jelképeznek. Az eddigi Bakancslisták kisüzemi söröket kínáló vendéglőkben voltak beválthatók, de a Beerporn.hu-nál régóta dolgozunk a magyar sörturizmus élénkítésén, így jött az ötlet, hogy kipróbáljuk a már bevált modellt országos főzdetúrává fejlesztve” – mutatta be a kiadvány működését.
A Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra kezdeményezéshez az alábbi főzdék csatlakoztak:
-
BAZ Beer (Tokaj)
-
Csupor Craft Beer (Hatvan)
-
Fekete és Fiai Sörfőzde (Miskolc)
-
Fóti Kézműves Sörfőzde (Fót)
-
Guri Sörfőzde (Jászapáti)
-
Gyertyános Sörfőzde (Miskolc)
-
Hajdú Serház (Hajdúböszörmény)
-
Helka Sörfőzde (Balatonföldvár)
-
Horizont Brewing (Budapest)
-
hübris (Székesfehérvár)
-
Monyo Brewing (Budapest)
-
Nopara Gyógysertár (Tiszafüred)
-
Őribird Sörfőzde (Nagyrákos)
-
Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde (Ravazd)
-
Szent András Sörfőzde (Békésszentandrás)
-
Szentkői Craft Beer (Fertőhomok)
-
Ugar Brewery (Törökszentmiklós)
-
Vaskakas Sörfőzde (Győrújbarát)
A kiadvány lényegében egész 2025-ben érvényes (január 1.-december 20.) és – egy valódi turistatérképhez hasonlóan elfér bármilyen táskában –, így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy a benne található sörmanufaktúrák közül a lehető legtöbbet meglátogasson, megismerje hogyan készülnek a különféle sörtípusok és frissen, a tartályokból kóstolhassa őket.
A Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térképről további részletek >>>
Beerporn
Kapcsolódó
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi
Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Ahogy azt a sö
Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me
Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk
Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B