Az ország legjobb fiatal borászai is ott lesznek a II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon Cikk
Hirdetés
A Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál kiváló platform arra, hogy Juniborászaink személyes jelenlétükön keresztül, még közelebb hozzák a fogyasztót és a termékeiket, ezzel is emelve a borfogyasztás élményét a rendezvényen.
Idén is találkozhatnak kedvenc borászaikkal a látogatók a DiVino standjánál, a rendezvény online felületein tudnak informálódni, hogy melyik napon melyik termelő tart fogadóórát.
"A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületét azzal a céllal alakítottuk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, hogyha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra."
"Junibor taggá válni nem lehetetlen, de feltételekhez kötött, hiszen olyan elveket vallunk, s olyan erkölcsi mintát szeretnénk mutatni, melyeknek a régi, s újonnan csatlakozó tagoknak egyaránt meg kell felelnie, s hozzájuk hűnek kell maradnia.
Saját tapasztalatainkat, illetve a több generációs borászok esetében a családi útmutatást követve szigorú elvek betartásával készítjük borainkat, s igyekszünk olyan termékekkel előrukkolni, melyek kiválthatják az olcsó, silány minőségű, vagy adott esetben rövidítésekkel becézett keverékek – ld. VBK – fogyasztását.
Tagjaink egytől-egyig talpraesett, jól megfontolt, ifjú szirének és titánok, kik célul tűzték ki az ifjúság borfogyasztási szokásainak tisztább, magasabb rendre emelését.
A borászok és borászlányok 35 év alatt válhatnak taggá és 40 éves korukig maradhatnak. Rendkívüli sokszínűség jellemez minket, ebben is rejlik az erőnk. Évente egyszer tartunk egy közös kóstolót, ahol alkalmunk van rá, hogy beszélgessünk a boraink kedvelőivel és bemutassuk a különlegességeket. Úgy gondoljuk, hogy ezeken az alkalmakon mindenki megtalálja a számára kedves borászt és borát, hiszen a felhozatalban mindig akad gyöngyöző bor, rosé, könnyed- és testes fehér- és vörösbor és tokaji desszertbor egyaránt. Alkalmanként igyekszünk nemcsak a borainkkal, hanem akár kerekasztal-beszélgetéssel is megmutatni az érdeklődőknek, hogy milyen is a borászok élete, a magyar borágazat helyzete, mely témák foglalkoztatnak bennünket is.”
Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál hírek >>>
Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál, juniorbor.hu
Kapcsolódó
Újabb gyűjteménnyel tér vissza a szegedi Classic Car Show Cikk
Mintegy 5000 m2-es területen 150 Mercedes autócsodát ígér az idén május 10-11. között jelentkező Classic Car Show a szegedi Pick Arénában. A tavaly nagy sikerrel bemutatkozó rendezvény most - néhány nagy kedvenctől eltekintve – egy teljesen új gyűjteményt mutat be, az eddig nem látott autók közöt
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi
Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Ahogy azt a sö
Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me