Exkluzív csokoládé, művészi köntösben az az idén 160 éves Gerbeaud cukrászdától Hír

Hirdetés

Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit. A limitált számú „művészi édességhez” a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített - csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pedig Kiss Tibor zenész-festőművész, Réti Kristóf, az Autistic Arts Alapítvány művészeti foglalkozásain alkotó autista művész valamint Áron Eszter, az Áeron márka alapítója és tervezője egy-egy műve szerepel. 

Csoki, kortárs művészekkel

Egy 160 évvel ezelőtti tradíciót elevenített fel a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy megújítója, a Gerbeaud. Több mint másfél évszázada ugyanis Gerbeaud Emil a kor ünnepelt művészeivel terveztette a különböző termékek csomagolását. A 160 éves jubileum alkalmából ezt a hagyományt élesztették újra, s kértek fel kortárs művészeket a jeles év alkalmából megálmodott csokoládé csomagolásának megtervezésére. „A művészek kiválasztásánál fontosnak éreztük, hogy a fiatalabb korosztályhoz is tudjunk szólni. Emiatt kértük fel Kiss Tibit, a Quimby frontemberét, Áron Esztert, az Áeron márka alapítóját valamint az Autistic Art Alapítvány egyik védencét, Réti Kristófot” – mesélte Niszkács Anna, a Gerbeaud társ-ügyvezetője. “Úgy éreztük, hogy rengeteg közös van a művészeinkben és a Gerbeaud márkában. MI az ízek kavalkádjával, azok harmóniájával teremtünk kapcsolatot a vendégeinkkel, alkotóink pedig sokszínű művészetükön keresztül kommunikálnak saját közönségükkel. Így találkozik a tradíció és az innováció az ünnepi csokoládé csomagolásán, tükrözve a Gerbeaud világát és filozófiáját. Úgy vélem, hogy mindhárom alkotás vizuálisan jeleníti  meg azt, amit mi az ízekkel szeretnénk elmondani” – tette hozzá. 

Tradíció és innováció

A művészi csomagolásban megálmodott – limitált - saját “Gerbeaud csokoládé” mellett a cukrászda, az évfordulót ünnepelve, olyan tradicionális süteményeket, régi, nagy kedvenceket vett újra az szezonális ajánlatába, melyeket a vendégek is régóta szerettek volna újra kóstolni. A Gerbeaud azonban - hűen filozófiájához – a hagyományos sütemények mellett elkészítette mindegyik „2018-as” változatát, így a hagyományos lúdláb torta, diplomata puding, konyakmeggydesszert vagy éclair fánk mellett mindegyik „újraálmodott” változatát is megízlelhetjük a Gerbeaudban. „Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően” – magyarázta Niszkács Anna. 

 

- Gerbeaud cukrászda -

Kapcsolódó

Színpadra kerül az Erkel Színházban a Hogyan tudnék élni nélküled? film története Hír

Az Erkel Színház bemutatja: Hogyan tudnék élni nélküled Megérkezett az első hír a megújuló Erkel Színház ősztől induló évadjáról. Eszerint a magyar musicalek otthonaként újjáéledő színház 2025/26-os bemutatói közt színpadra kerül a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb filmjének, a Hogyan tudnék élni nélküled? című mozinak a színpadi ada

Mégis lesz Győrben Az Őrült Nők Ketrece Hír

Az Őrült Nők Ketrece - Győr Bár korábban úgy tűnt, hogy az elmúlt évtizedben töretlen sikerrel játszott, de most a közönségtől végleg elbúcsúzó, Az Őrült Nők Ketrece című előadás búcsúturnéjából kimarad a győri állomás, mostanra kiderült, hogy mégis mennek Győrbe az „Őrült Nők”. „Némi vargabetűvel mégiscsak megérkezik Az Őr

Levendula Piknik 3.0: újra izgalmas kollaborációk és zenei koncertek a Budapest Park színpadán Hír

Levendula Piknik 2025 A Levendula Piknik Budapest egyik leginnovatívabb összművészeti eseménye, harmadik alkalommal tér vissza június 4-én a Budapest Parkba, hogy újra összehozza a divat, zene, tánc és vizuális művészetek iránt érdeklődőket. Az esemény generációk, és a különböző szcénából érkezők találkozási pontja: h

Pécsen és Budapesten indult csapolt söröket népszerűsítő kampány Hír

Pécsen és Budapesten indult csapolt söröket népszerűsítő kampány A különleges minőségű csapolt sörökre fókuszál a Beerporn.hu sörmagazin áprilisban megjelent, két új Bakancslista kiadványa. Az első, vidéken használható sörútlevéllel érkező vendégeket öt nagyon különböző hangulatú, a sörkultúrát népszerűsítő helyen váltható be Pécsen. Az új, budapesti Bakancslis