Szeptember első hétvégéjén kisül Az ország burgere Cikk
Hirdetés
A késő nyári, kora őszi napon egy igazi közösségi élményben és szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, minőségi húsokat, szabadban grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger-en szeptember 3-án.
Évente egyszer, ezen az egy napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, Békás-tó partján. A street food kioszkokat - Zuzmó Eger, Garage Burger, Grillakadémia, Next Bistro, Magtár Étterem - több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben versenyeken mutatkoznak be a legínycsiklandozóbb falatok.
Az esemény szakmai iránymutatásért Jancsa Jani, gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 3-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól. A versenyre Bécsből érkezik Sebestyén András, az osztrák Darose és Olive éttermek szakmai vezetője, a Culinary World Cup aranyérmese, aki többek között a steak verseny zsűrijének a vezetője.
A profi kategóriában háromszázötvenezer forintos összdíjazásért folyik a küzdelem, továbbá a győztes burger Az ország burgere címet is megkapja a jövő évi versenyig - nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.
„A Hortobágy Angus-t két családi gazdaság alapította, akiknek élete a farm, a gazdálkodás. A legfontosabb számunkra az, hogy az állatokat a Hortobágyi Nemzeti Park területén egészséges, stresszmentes szabadtartásban gondozzuk, kizárólag GMO mentes takarmánnyal etessük őket, és minimális ökológiai lábnyommal rendelkező, fenntartható gazdaságot üzemeltessünk. – árulta el Kun Álmos a Hortobágy Angus képviselője.
Az idei évben steak versennyel bővül a program, „vendégül látva” a hátszínt az eseményen, mely megmozdulás előfutára egy következő évre tervezett nemzetközi versenynek.
Szaft ’N Burger 2022 program:
- 10:00 Kapunyitás és a verseny kezdete
- 11:00 - 11:15 A tavalyi győztes átadja a vándorkupát
- 13:00 - 13:45 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) hátszínes receptje - főzés, kóstolás
- 14:00 - 14:20 Főzőshow: ChiliYard bemutató és HA grillkolbász kóstoló az új szósszal
- 14:20 - 14:30 Nem minden Angus egyforma: Hortobágy Angus és Igazolt Magyar Angus - beszélgetés
- 16:30 - 17:00 Főzőshow: Jancsa Jani: Hortobágy Angus Kolosszus - burgersütés
- 18:15-19:00 Eredményhirdetés
- 21:00 Kapuzárás
További részletek Szaft ’N Burger hivatalos odlalán >>>
Szaft ’N Burger
Kapcsolódó
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi
Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Ahogy azt a sö
Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me
Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk
Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B