Tematikus nyári brunchok a zánkai Fügekertben Cikk

Hirdetés

Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években. Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide. Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében... és azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át...

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed&Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós – ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock 'n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki. Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni.

A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

A Fügekertben három tematikus brunch vár ránk a nyáron:

  • FÜGEKET BRUNCHOK I. – Lecsó brunch – július 28-29.
  • FÜGEKERT BRUNCHOK II. – Provence-i brunch – augusztus 11-12.
  • FÜGEKERT BRUNCHOK III. – Jeruzsálemi brunch – augusztus 25-26.

 

További információk >>>

 

- Fügekert - 

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B