José González koncert 2022, Budapest Esemény

José González // Akvárium Klub, NagyHall

Hirdetés

Ha egy igazán különleges koncertre vágysz, találkozzunk 2022. október 12-én az Akvárium Klubban!

José González számára a Heartbeats című dal hozta meg a világsikert, azóta pedig a 21. század egyik legtehetségesebb művészeként tartják őt számon. 2017-ben már bizonyította az Akvárium Klubban, hogy elég neki egy akusztikus gitár és énekhangjával mindenkit levesz a lábáról. Akkor a Vestiges & Claws albumot hozta magával, most viszont legújabb lemezével, a ‘Local Valley-vel érkezik az Akvárium Klubba. Az új album tökéletes példája annak, hogy nem kell valakinek folyamatosan a középpontban lenni ahhoz, hogy figyeljenek rá az emberek. 2003-as debütálóCrosses EP-je óta mind José, mind a zenéje halk és szerény maradt. A ‘Local Valley’ is követi ezt a vonalat, szépen csendben úgy tökéletes, ahogy van.

A lemez azEl Inventocímű dallal indul, melynek különlegessége, hogy ez az első szám, ami spanyol nyelven íródott (argentín felmenőinek anyanyelvén). Az album a Honey, Honey-val zárul, közötte viszont csodásabbnál csodásabb dalok repítik el a hallgatót José González egészen különleges világába. Újra bebizonyosodik, hogy José mennyire odáig van a különböző stílusú zenékért, hogy még mindig zseniálisan gitározik és most először előkerül néhány dalban egy dobgép is, tovább szélesítve ezzel az előadó zenei spektrumát.

A jól ismert González-hagyomány sem marad el, hogy más zenekarok dalait gondolja újra, a ‘Local Valley’-n a Line Of Fire track ilyen, ami a Junip zenekar dala, amit még 1998-ban alapított az énekes a barátaival.

Maga José González így nyilatkozott az albumról: “Hangzásban a Local Valley’ is hasonló, mint a korábbi albumaim, igazából természetes folytatása azoknak a stílusoknak, amiket az elmúlt években képviseltem. Elhatároztam, hogy ebben a szellemben írok dalokat: rövidek, dallamosak és ritmusosak, egy kis latin-amerikai, valamint afrikai beütéssel. Egy kicsit kifelé tekintősebb, mint a korábbi albumok, de nem kevésbé személyes. Sőt! Inkább azt mondom, hogy ez az album tükrözi a legjobban a mostani gondolataimat.”

  • Jegyár: 6900 Ft-tól

  • Fellépők: José González

José González koncert (2022, Budapest) jegyek >>>

 

 

Kapcsolat

Kapcsolódó

East Fest 2024 [dátum hamarosan] Esemény

Sajnos az előző nyarat kihagyta az East Fest, de 2024-ben már újra ott lesz a szezon legjelentősebb rendezvényeinek sorában! Ráadásul egy igen kiéhezett közönség várja majd a fesztivál visszatérését a mezőtúri strandfürdő fövenyére. A szervezők korábbi biztató szavai a visszatérés kapcsán: (..

[ELMARAD] Volt Fesztivál 2023 Esemény

„Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” „A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei sop

[ELMARAD] Hello Ugar 2022 Esemény

A megnövekedett költségek arra a döntésre kényszerítettek minket, hogy abba kell hagynunk az idei fesztivál megszervezését. Sajnos olyan mértékkel kerülne többe az idei fesztivál, amit már nem bírunk sem megfinanszírozni, sem kitermelni. Ne haragudjatok! Természetesen a bérletek árát mindenkine

[ELMARAD] Rockmaraton Fesztivál 2022 Esemény

Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot - mindhiába. A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozás