Just Mustard koncert 2023, Budapest Esemény

Just Mustard koncert 2023 - Dürer

Hirdetés

Idén nem csak december ötödikén érdemes fényesre pucolni a cipőket, hiszen április 3-án végre Budapestre - egész pontosan a Dürer Kertbe - érkezik a shoegaze legújabb csillaga, a Just Mustard, ahol garantáltan lesz ’cipőbámulás’ bőven.

Aki a 2020-as években is a shoegaze-t/noise rockot részesíti előnyben, annak nem feltétlenül kell megelégednie  A Sonic Youth és a Hüsker Dü régi albumaival. A 2016-ban alakult öttagú Just Mustard Írországból szállítja a friss zenét régies hangzással, Katie Ball énekes vokálja pedig évtizedekkel korábbra invitál bennünket.

2018-ban megjelent Wednesday című debütáló albumuk máris meghozta a várva várt népszerűséget, hiszen annak ellenére, hogy a dalokat minden külső segítség nélkül egy kis házi stúdióban vették fel, rögtön kaptak is egy jelölést vele a Choice Music Prize-on, ami Írország egyik legnagyobb zenei elismerése hazai zenészek felé. Azt ezt követő nyáron már a The Cure előzenekaraként léphettek színpadra Dublinban.

Második albumukat már ezen elvárásokhoz mérten egy brooklyni kiadó égisze alatt rögzítették, mely Heart Under címmel, 2022 májusában látott napvilágot. Az ír slágerlistákon a 17. helyen nyitott a lemez, mely remek példa arra, hogyan lehet előnyt kovácsolni a több, mint egy évig tartó világjárvány okozta lezárásból és a bezártság szülte személyes küzdelemből.

Különlegességként még elmondható, hogy a zenekar a lemezhez David Wrench-et kérte fel producernek, aki korábban olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Frank Ocean, FKA Twigs, vagy Jamie XX. „Szerettük volna valaki olyannal felvenni a lemezt, aki csinált már pop és elektronikus felvételeket is korábban, és nem csak a rock határain belül ismerős” – nyilatkozott Katie.

Bár 2020 mélyén íródott, a Heart Under egy olyan kor személyes dokumentum, amely nem kommentálja a külvilág valóságát.  „Mindig arról írok, ami a fejemben zajlik, nem pedig bárki máséról” – mondja Katie.  „Mindannyian a zenét használjuk a menekülésre, és jó, ha a zenével ki tudunk szakadni az életből.”

  • Fellépők: Just Mustard

  • Szervező: Live Nation

Just Mustard koncert (2023 Budapest) jegyek >>>

 

Live Nation

Kapcsolat

Kapcsolódó

East Fest 2024 [dátum hamarosan] Esemény

Sajnos az előző nyarat kihagyta az East Fest, de 2024-ben már újra ott lesz a szezon legjelentősebb rendezvényeinek sorában! Ráadásul egy igen kiéhezett közönség várja majd a fesztivál visszatérését a mezőtúri strandfürdő fövenyére. A szervezők korábbi biztató szavai a visszatérés kapcsán: (..

[ELMARAD] Volt Fesztivál 2023 Esemény

„Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” „A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei sop

[ELMARAD] Hello Ugar 2022 Esemény

A megnövekedett költségek arra a döntésre kényszerítettek minket, hogy abba kell hagynunk az idei fesztivál megszervezését. Sajnos olyan mértékkel kerülne többe az idei fesztivál, amit már nem bírunk sem megfinanszírozni, sem kitermelni. Ne haragudjatok! Természetesen a bérletek árát mindenkine

[ELMARAD] Rockmaraton Fesztivál 2022 Esemény

Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot - mindhiába. A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozás