A Magyar Nemzeti Múzeum felkészült a 2023-as turistaszezonra Cikk

Magyar Nemzeti Múzeum

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Múzeum célja, hogy minél több külföldi turista vigye hírét a magyar nemzet kincseinek, amelyekre büszkék vagyunk, ennek érdekében közös munkába kezdett és együttműködési megállapodást kötött a Magyar Idegenvezetők Egyesületével. Az idegenvezetőknek kiemelkedő szerepe van a megújuló múzeum népszerűsítésében, a stratégia együttműködés szerint a múzeum az idegenvezetőket partnernek tekinti és szakmai ügyekben közös fellépést tervez a jövőben.

Az együttműködés részleteit nyílt nap keretében mutattuk be múlt héten, amely eseményen a teljes idegenforgalmi szakma megjelent, közel 150 idegenvezető ismerte meg az új túrákat és a múzeum új programjait.

Célunk, hogy a múzeum az első számú turisztikai célpontok között legyen a hazai utazási szakemberek szemében.

A múzeumunk olyan nyitott intézmény és olyan értéket közvetít, amelyet a külföldi és a belföldi turistáknak is érdemes megmutatni. A látogatók színvonalas kiállításokkal találkozhatnak, a műkincs tartalom pedig arra ad lehetőséget, hogy mindig legyen egy-egy megújuló tárlat is.

Az elmúlt évben a szolgáltatásainkon is rengeteget fejlesztettünk, így a látogatókat még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni.

Az együttműködés keretében közös képzések indulnak múzeumpedagógusaink által kidolgozott kiállítási útvonalakról az állandó kiállításban, és aki az Egyesület tagjai közül sikeres záróvizsgát tesz, az utána saját csoportokat vezethet ezeken a túrákon.

Két új rövid túraprogramot alakítottunk ki Top5 és Top 10 címmel, ezek a rövid tárlatvezetések kitűnően alkalmasak arra, hogy viszonylag rövid idő alatt a múzeum legértékesebb kincseit be lehessen mutatni.

Új programjaink között szerepelnek VIP program lehetőségek is, illetve az exkluzív vacsorával összekötött új tárlatvezetések, amelyek a reményeink szerint minél több külföldi turista tetszését is elnyerik majd. A hétvégékre szóló csomagajánlat része a rövidített tárlatvezetés a múzeum emblematikus kincseiből, amelyet egy magas gasztronómiai színvonalú vacsora követ a kávéház impozáns terében, és a résztvevők egy ajándéktárgyat is hazavihetnek emlékbe.

Magyar Nemzeti Múzeum kiállítások, programok >>> 

 

Magyar Nemzeti Múzeum

Kapcsolódó

Idén áprilisban is versenyezhetünk a Fogaskerekűvel! Cikk

Előzd meg a Fogaskerekűt! családi terepverseny Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg április 15-én a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat a már hagyománnyá vált kihívást, ahol nem csak futva és két keréken, de túrázva is lehet teljesíteni a távot. Az egyedülálló családi sportnapon minden évben sok száz fitt városlakó méri össze az erejét a pir

Bach-ot is kínál mindenkinek a Fény Utcai Piac Cikk

Fény Utcai Piac Új arculattal és izgalmas programok sorával várja látogatóit egész évben a Fény Utcai Piac. Buda legkedveltebb piacán a hétvégi események közt  - mások mellett - gasztronómiai események, zenei előadások, design vásár teszi teljessé a programot, de lesz bringa- és pecabörze is – kinek, mihez van ke

Március 15-i családi programok a Budavári Palotanegyedben Cikk

Várkert Bazár - március 15. Szabadtéri kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozás, rajzfilm vetítés, megelevenedő történelem, kézműves foglalkozások és interaktív gyerekjátékok, fegyverbemutató és lovas huszárok, valamint a huszárzenekar fúvósai várják a kikapcsolódni vágyó családokat a nemzeti ünnepen a megújuló Budavári Palot

Ingyenes családi programok március 15-én a Magyar Nemzeti Múzeumban Cikk

Magyar Nemzeti Múzeum - Március 15. A Magyar Nemzeti Múzeum idén is sok szeretettel vár minden kedves látogatót március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó egész napos ünnepi eseménysorozatán az elmúlt évekhez hasonlóan. A családi,  gyermek és felnőtt programok ingyenesen látogathatók, kézműves foglalkozáso