Elsötétül a Momentán - A társulat idén is csatlakozik a Föld Órájához Hír

Momentán Társulat

Hirdetés

Ismét különlegességgel vár a Momentán Társulat: előadással a majdnem teljesen sötétben. A tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakoznak a Föld Órája mozgalomhoz, és a re:Verze előadás egy pontján lekapcsolják az áramot, becsukják az internetet, és megmutatják az improvizált dalok intimitását, közvetlenségét, valódiságát. Minden körítés nélkül.

A re:Verze előadáson Pirisi László, a Momentán alapítótagja és állandó zenésze, és Szőke Szandra, énekesnő a közönség ötletei alapján improvizál dalokat. Hagyományosan az előadáshoz rengeteg technikai eszközt használnak a dalkészítéshez, többek között loop stationt, elektromos zongorát és az internetet. Online keresnek receptet, hírt, dalszöveget, blogbejegyzést, posztokat vagy fordítanak szövegeket a Google Translate segítségével angolról magyarra és fordítva.

Az előadás tehát bizonyos értelemben egy klasszikus koncert: dalokat játszanak értő közönség előtt. Másrészt viszont az egész 100% improvizáció.

“Mivel minden a nézők előtt, a színpadon születik, lehetőségünk van az előadás lényeget megőrizni, mégis teljesen átalakítani a formátumát. Ez az improvizáció szépsége. – meséli Pirisi László – Március 25-én kihúzzuk a dugót, lekapcsoljuk a villanyt, és egy klasszikus pianínó és néhány halvány fényforrás marad csak a színpadon. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.”

A Föld Órája a WWF kezdeményezése, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára: arra biztatja az embereket, szervezeteket, településeket, hogy egy órára világszerte kapcsolják le az elektromosságot. Ezzel egy kicsit könnyítünk a bolygó helyzetén. Szlogenjük: Úgy is feltöltődhetsz, hogy nem terheled közben a bolygót!

Az internet helyett a re:Verze előadáson lesznek magazinok, újságok, könyvek, használati útmutatók, minden, ami az online világon túl inspirációként szolgálhat egy dalhoz… És a színpadon túl ott lesz a közönség is, aki ötletet adhat, történetet mesélhet, emlékfoszlányokat dobhat be. Mert ezekben mind bujkálhat egy dal.

“A tavalyi tapasztalatok alapján a félhomályban még a szokásosnál is emberközelibb az előadás, az egésznek van egy különleges, izgalmas hangulata.” – mondja Szőke Szandra. “Azt pedig külön megható látni, hogy mennyi embernek fontos a Föld védelme.” – teszi hozzá.

re:Verze - A Föld Órája jegyek >>>

 

Momentán Társulat

 

 

Kapcsolódó

Pénztárcabarát strandételekkel nyit a Lupa Hír

Lupa Június 1-től indul a strandszezon a Dunakanyar kapujában, a Lupán, ahol a természetes víz szerelmeseit várja a kikapcsoló, napfürdős-csobbanós feltöltődés, a családos strandolás, az aktív pihenés vagy a koktélozós lazulás. A jegyárak idén itt nem emelkednek és maradnak a tavalyi kedvezmények is, ú

Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin Hír

Falra fel! plakátaukció  - Az édes élet Május 9-én tizenegyedik alkalommal várják a régi film-, reklám- és propagandaplakátok rajongóit a Falra fel! plakátaukción, ahol ezúttal egészen egyedülálló módon egy pop-art kiállítás részeként kerül sor az árverésre, ahol ismét csodálatos grafikai munkák kerülnek kalapács alá a szakma legelismer

Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai Hír

Hőlégballon Világbajnokság 2024 Szeged A világ több, mint harminc országából érkező, száznál is több hőlégballon színezi be Szeged egét szeptember 8-14. között, a hőlégballonozás legnagyobb világversenyén, az idén 25. alkalommal jelentkező Hőlégballon Világbajnokságon. Ég és föld között csendben haladó, hatalmas és sokszínű hőlégballo

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs Hír

Plázs Siófok 2024 Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. Idén a tavalyinál is hosszabb szezonra, ebből következően pedig még több élvonalbeli fellépőre és “átbulizott” hétvégére számíthatunk. A technikailag és külsőleg is teljesen megújult, fesztivál