Elsötétül a Momentán - A társulat idén is csatlakozik a Föld Órájához Hír

Momentán Társulat

Hirdetés

Ismét különlegességgel vár a Momentán Társulat: előadással a majdnem teljesen sötétben. A tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakoznak a Föld Órája mozgalomhoz, és a re:Verze előadás egy pontján lekapcsolják az áramot, becsukják az internetet, és megmutatják az improvizált dalok intimitását, közvetlenségét, valódiságát. Minden körítés nélkül.

A re:Verze előadáson Pirisi László, a Momentán alapítótagja és állandó zenésze, és Szőke Szandra, énekesnő a közönség ötletei alapján improvizál dalokat. Hagyományosan az előadáshoz rengeteg technikai eszközt használnak a dalkészítéshez, többek között loop stationt, elektromos zongorát és az internetet. Online keresnek receptet, hírt, dalszöveget, blogbejegyzést, posztokat vagy fordítanak szövegeket a Google Translate segítségével angolról magyarra és fordítva.

Az előadás tehát bizonyos értelemben egy klasszikus koncert: dalokat játszanak értő közönség előtt. Másrészt viszont az egész 100% improvizáció.

“Mivel minden a nézők előtt, a színpadon születik, lehetőségünk van az előadás lényeget megőrizni, mégis teljesen átalakítani a formátumát. Ez az improvizáció szépsége. – meséli Pirisi László – Március 25-én kihúzzuk a dugót, lekapcsoljuk a villanyt, és egy klasszikus pianínó és néhány halvány fényforrás marad csak a színpadon. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.”

A Föld Órája a WWF kezdeményezése, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára: arra biztatja az embereket, szervezeteket, településeket, hogy egy órára világszerte kapcsolják le az elektromosságot. Ezzel egy kicsit könnyítünk a bolygó helyzetén. Szlogenjük: Úgy is feltöltődhetsz, hogy nem terheled közben a bolygót!

Az internet helyett a re:Verze előadáson lesznek magazinok, újságok, könyvek, használati útmutatók, minden, ami az online világon túl inspirációként szolgálhat egy dalhoz… És a színpadon túl ott lesz a közönség is, aki ötletet adhat, történetet mesélhet, emlékfoszlányokat dobhat be. Mert ezekben mind bujkálhat egy dal.

“A tavalyi tapasztalatok alapján a félhomályban még a szokásosnál is emberközelibb az előadás, az egésznek van egy különleges, izgalmas hangulata.” – mondja Szőke Szandra. “Azt pedig külön megható látni, hogy mennyi embernek fontos a Föld védelme.” – teszi hozzá.

re:Verze - A Föld Órája jegyek >>>

 

Momentán Társulat

 

 

Kapcsolódó

2023-ban is Best of Balaton! Hír

Best of Balaton 2023 2021 és 2022 után idén is elindul a Best of Balaton! A MOL Nagyon Balaton kiemelt programja egy deklaráltan személyes válogatás, amelynek kurátorai nemcsak ismertek és olyan személyek, akiket érdemes követni, de köztudott róluk, hogy mind-mind a Balaton rajongói. Két év alatt 70 olyan helyet, ügye

Ezek a legnépszerűbb nyári bulihelyek Budapesten (Főtaxi felmérés) Hír

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre. Mindez persze csak akkor érvénye

Balatoni turnéra indul a Szörnyek és sellők című zenés gyerekdarab Hír

A szörnyek és sellők A könyv után, - mely A balatoni kacsavész címmel jelent meg - most színdarab is készült Hany Istók és barátai történetéből, akik a gyengélkedő Balaton segítségére sietnek. Jeney Zoltán könyvében Sió mama, a Balaton tündére és a kacsái megmentésére olyan víziszörnyek és is csatlakoznak, mint a Krák

Idén is ingyenes családi fesztivállal indítja a nyarat a Gyerek Sziget Hír

Gyerek Sziget hangulat Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműv