2024-ben is lesz gyereknap a Müpában! Cikk

Müpa gyermeknap 2024

Hirdetés

Az intézmény különleges izgalmakkal készül május utolsó vasárnapjára a legifjabbaknak: május 26-án a Müpa Gyermeknapon ingyenes koncertek, mesés-táncos előadások, rengeteg kreatív és zenés foglalkozás, valamint sok-sok játék várja az egész családot bent az épületben és kint szabadtéren is.

A Müpa előtti téren már délelőtt 10 órakor megkezdődnek a programok: a zenés színpadon „ütősen” indul a buli Sárkány Bercivel és a RitmusLaborral, majd érkezik Lovászi Edina, Csorba Lóci, a Kalimpa zenekar és a Superar. Az Átriumban felállított mesés-táncos színpadon Benedek Krisztina népszerű Kerekítő Tippentő foglalkozása után olyan közkedvelt gyermektörténetek elevenednek meg bábok segítségével, mint A nyúlpásztor vagy éppen A só, a Pereputty együttes Napra-Forgó táncháza pedig táncra perdíti majd a gyerekeket, sőt, még cirkuszi hétpróba is vár rájuk, a kizárólag gyerekekből álló Veresi Balett pedig Hamupipőke jól ismert történetét kelti életre a Fesztivál Színház színpadán.

Természetesen idén sem maradnak el a közkedvelt játékok és foglalkozások: újra beindul a népi kosaras körhinta, lesz Mesemondó liget, a Sárkányvárban öt próbát kell kiállni a királylány megmentéséhez, a Hétpróbás játékban az ügyesség és bátorság mellett tudásra is szükség lesz, a kemencés parasztudvarban pedig egész nap sül majd a friss cipó.

Játékparkban a tradicionális népi játékok – mint a frászkarika vagy a csirkepofozó – mellett klasszikus logikai és ügyességi játékokat (amőba, jenga), illetve az empátiát, valamint az érzelmi intelligenciát fejlesztő érzékenyítő feladatokat, látássérültséget, hallássérültséget szimuláló játékokat is kipróbálhatnak a gyerekek.

kreatív foglalkozásokon készíthetnek textilmadárkát, termésbábot, fűzhetnek gyöngyöt, hajtogathatnak origamivirágot, varrhatnak sünit, festhetnek képeslapot, a lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt. A Müpa Gyermeknap nem lenne igazi hangszeres programok nélkül: a muzikális érdeklődésű gyerkőcöket zenei fejlesztő foglalkozások, hangszersimogató és hangszerkészítő műhely várja, míg a legapróbb Müpa-látogatóknak matatófallal, babakonyhával és labdatengerrel készül a külön nekik kialakított Babasziget, ha pedig elfáradnak, ölelős-daloló mondókázás és bábjáték vár rájuk és szüleikre.  

A kulturális fenntarthatóság egyik pilléreként a Müpa programjainak a kezdetek óta szerves részét képezik a kifejezetten a gyerekek zenei fejlődését szolgáló előadások és foglalkozások. A változatos kínálatban – amelyre már az év végéig kaphatóak jegyek – minden korosztály talál kedvére valót: a Minimatinék zenés-verses előadásai és a Matinékoncertek hangversenyei a zene világába vezetnek be, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciói kifejezetten a fiatalabb generációnak készültek, míg a legkisebbeket többek közt a népszerű Ringató foglalkozások várják.

Müpa gyermeknap 2024 programok >>>

 

Müpa

Kapcsolódó

Péntektől indul a Generali Gyerek Sziget! Cikk

Gyerek Sziget 2024 Kezdődik a vakáció, így hétvégén - péntektől vasárnapig - irány a Hajógyári-sziget, ahol három napon át vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek, cserkészek, sok ismerős, de számos újdonság is várja a családokat, reggel 10-től este 6-ig. Június 21-23. között a Generali

Áció, káció, Gyerek Sziget 2024! Cikk

Gyerek Sziget 2024 A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet, de akkor se lepődjünk meg, ha egyszer csak vásári forgatagban találjuk magunkat vagy számháborúzó cserkészekbe és morzézó amatőr rád

Múzeumok Majálisa 2024 - Múzeumi seregszemle május 25-26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban Cikk

Múzeumok Majálisa 2024 27. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjét, a Múzeumok Majálisát az ICOM Múzeumi Világnap alkalmából a hagyományok, szokások, örökség jegyében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával. Közel 80 múzeum mutatkozik be és készül ajándék

HangFeszt Fóton - Minden, ami zene, minden, ami érték Cikk

HangFeszt Fót 2024 Nagyszabású, ingyenes kulturális fesztivál várja a családokat 2024. május 11-én, szombaton Fóton, a Szeplőtelen Fogantatás-templomban és annak kertjében. A HangFeszt programjai között olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Shu Hui Bao operaé