Budapesti Téli Fesztivál és Vásár 2019 Esemény

Hirdetés

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a főváros egyik legszebb terén, a megújult Vörösmarty téren 2019. november 8. és 2020. január 1. között rendezi Európa egyik legszebb adventi rendezvényét, a magyar főváros egyik legnépszerűbb téli programját, a Budapesti Téli Fesztivált és Vásárt.

A Budapesti Téli Fesztivál és Vásár, mely több mint 800 ezer látogatójával – több éve a tíz legszebb európai karácsonyi vásár között szerepel – egy olyan már márkává vált attrakció, mely nagyban hozzájárul Budapest desztináció nemzetközi turisztikai sikereihez. A Fővám téren, a Deák téren és a Városháza parkban a helyi adottságok miatt csak kevesebb pavilon került felállításra, de természetesen itt is a megszokott magas minőségű termékekkel és igazi vásári hangulattal várják az érdeklődőket.

A vásárt – a Vörösmarty, a Deák és a Fővám téri, majd adventtől a Városháza parki ünnepi jelenléttel – egy olyan nagyszabású téli fesztivállá kívánja fejleszteni folyamatosan a BFTK, ahol egy hatalmas közösségi téren, a karácsonyra méltóképpen készülve, vendégül láthatjuk a helyieket, a magyar családokat. A magyar népi és nemzeti tradíciók, a hagyomány ápolása és bemutatása kiemelt cél, ugyanakkor – a mai kor igényeihez igazított design – innovatív módon jelenik meg mind a kézműves, mind a gasztronómiai kínálatban. Az adventi időszakban a Vörösmarty téren megrendezett vásár a budapestiek és a fővárosba kizárólag ezen eseményre érkező hazai és külföldi vendégek kiemelt érdeklődésére számot tartó téli fesztivál. Az adventi kulturális és gasztronómiai rendezvény küldetése a családi vállalkozások által készített kézműves termékek, valamint a helyi termelők bemutatása a gasztronómián keresztül, mindezt hangulatos környezetben, itt Budapest szívében.

A BFTK szervezésében megvalósuló, illetve a BFTK által koordinált fesztiválokon több mint egy  millió vendég fordul meg évről évre, így ezek garantált megvalósítása tekinthető a BFTK legnagyobb kulturális-turisztikai missziójának. A Budapestre látogatók hozzávetőleg 60%-a (mintegy 2,5 - 3 millió vendég) kifejezetten a kulturális programkínálat miatt érkezik a városba — beleértve a fesztiválokat is.

A karácsonyt az egész keresztény világ ünnepli. A Vörösmarty téri téli fesztivál programjai, üzenete: hagyomány, ünnep, kereszténység és a családi értékek ápolása is ezt a várakozást szeretné valódi ünneppé tenni.

A BFTK a téli fesztivál keretében a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit: a hagyományokból táplálkozó, a mai kor design-elvárásait is megmutató kézműves remekekkel, a tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatának felsorakoztatásával, színpadi produkciókkal, népi és keresztény hagyományokat továbbadó játszóházzal, karitatív programokkal; az adventi időszakban gyertyagyújtással, karácsonyfa állítással várja a látogatókat.

Budapesti Téli Fesztivál és Vásár 2019 további információk >>>

 

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Kapcsolat

 • Budapesti Téli Fesztivál és Vásár 2019 időpont:
  Kezdete:
  2019 Nov 08 09:00
  Vége:
  2019 Dec 31 18:00
  Budapest, több helyszín:
  Budapest ,
  ,

Kapcsolódó

[ELMARAD] FALU Fesztivál 2021 Esemény

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy ebben az évben megnyitjuk-e a fesztivál kapuit! Az utolsó pillanatig mérlegeltük, hogy a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb döntést hozzuk meg.A rendelkezésünkre álló információkat, szabályokat figyelembe véve, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy a F.A.L.