Disznótoros Kolbászfesztivál 2019 Esemény

Hirdetés

2019. október 11. és 13. között kerül megrendezésre hatodik alkalommal a budapesti kolbászfesztivál, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat.

Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül hurka, szalonna és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, sütőtök, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz kapható a budapesti kolbászfesztiválon, közvetlenül a termelőktől.

A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein három kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha pedig tele a has, akkor jöhet egy kis itóka: a Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok kínálják majd kiváló minőségű italaikat.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége. A budapesti kolbászfesztiválon ételminőség ellenőr végez munkát, aki az étel minőségén kívül a szabályozott árak betartását is folyamatosan ellenőrzi. Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói, és baráti áron kínálják majd az éhes látogatóknak.

Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos hagyományőrző módon végzett disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A Disznótoros Sátorban és a Békéscsabai Tájháznál élő disznófeldolgozás bemutatót láthatnak minden nap az érdeklődők. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás műsorok során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt és minden más disznótoros ételt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Csabai Tájházban.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye, ahol rengeteg gyerek és felnőtt program várja a látogatóit.

Disznótoros Kolbászfesztivál 2019 programok >>>

 

Disznótoros Kolbászfesztivál

Kapcsolat

 • Disznótoros Kolbászfesztivál 2019 időpont:
  Kezdete:
  2019 Oct 11 13:00
  Vége:
  2019 Oct 13 20:00
  Magyar Vasúttörténeti Park:
  Budapest ,
  Fűtőház ,
  Tatai u. 95 ,
  1142 ,