Korzó Drónfesztivál 2018 Esemény

korzo_dronfesztival_2018_idopont

A tavalyi sikerek után idén újra megrendezik a Korzó Drónfesztivált, most az óbudai Auchan parkolója ad otthont a rendezvénynek. Szeptember 15-én a technológia rajongói Winkler Robi vezénylésével mérhetik össze saját készítésű drónjaik tudását, de az amatőr drónhasználók és a drónokkal eddig csak távolból szemezők is találnak majd izgalmas programlehetőségeket – a szervezők többek között NERF akadálypályával, e-sport sarokkal, VR repüléssel és UNFIELD közönségtalálkozóval is készülnek a látogatóknak.

Hirdetés

Szeptember 15-én 10 órától 18 óráig egésznapos ingyenes családi programokkal várják a drónok szerelmeseit és a kísérletezni vágyókat.

A Drónsátor egésznap biztonságos körülmények között várja már a legkisebbeket is, akik szeretnék elsajátítani a drónozás alapjait – a lebegést, a pontos leszállást, a karikán átrepülést és az átfordulást. Akik pedig a versenydrónokat szeretnék kicsit jobban megismerni, azokra egy drónszimulátor vár, ahol virtuálisan több hazai és külföldi versenypályán is végig repülhetnek.

Az ügyességi pálya viszont a magabiztos pilótákra vár. A vállalkozó szellemű látogatóknak egy nagyobb méretű drónnal kell teljesíteniük az akadálypályát, ahol többek között függőleges és vízszintes kapukon is át kell repülniük, át kell haladniuk a bevásárlókocsik alatt, majd meg kell kerülniük a bójákat. A pályán baráti társaságok között csapatversenyekre is van lehetőség.

Akik pedig szívesebben maradnának közel a földhöz, azok a Jumping Sumo Race-en tehetik próbára magukat egy táblagépről irányítható földi drónnal, ami nem csak gurul, de pattog, pörög és még ugrik is. Az igazán látványos elemekkel kiépített pálya mellett az egész család együtt izgulhat, hogy sikerül-e szintidőn belül célba érni.

Az interaktív programok és versenyszámok mellett látványos drónbemutatóval is készülnek a szervezők, de a látogatók annak is szemtanúi lehetnek, ahogy egy DJI Phantom 4 Pro V2 drón összeméri tudását egy Teslával. A közkedvelt YouTuber rajongói személyesen is találkozhatnak UNFIELD-del, és akár részt vehetnek egy 10 perces VR repülésen is. Azok pedig, akik a szakemberekkel szeretnének beszélgetni vagy éppen a drónozás jelenlegi jogi szabályairól, képzésekről vagy tagságról érdeklődnek, ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Drón Szövetség sátrába is.

 

További részletek >>>

 

- Korzó Drónfesztivál -

Kapcsolat