Május 28-án ismét megnyitja kapuit Szentendre Gyerekbirodalma Cikk

Lurkócia Gyerekállam

Hirdetés

2023. május 28-án egy napra ismét megalakul Szentendre Gyerekbirodalma, Lurkócia Gyerekállam a Czóbel – és Kerényi parkban.

A Szentendrei Kulturális Központ minden évben május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon megrendezi Szentendre legnagyobb gyereknapi rendezvényét, a Lurkócia Városi Gyereknapot.

Ez idén sincs másként, a szervezők minden kicsit és nagyot várnak szeretettel május 28-án a Czóbel parkban Szentendrén!

8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal: mászófallal, biliárd focival, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval vár mindenkit Szentendre Gyerekállama! Azok a gyerekek, akik végig járjak Lurkócia minisztériumait, összegyűjtik az összes pecsétet és bedobják a lapjukat a színpad mellett elhelyezett dobozba, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A Czóbel parkban felállított nagyszínpadon egész nap váltják egymást a különböző fellépők: tánccsoportok, bábszínház, fúvószenekar, gyermekszínház és katonazenekari koncert is várja a látogatókat. Többek között fellépnek a Szentendrei Kulturális Központ közművelődési csoportjai, mint a Kortárs & Balett Tánccsoport, a Diótörő Balettiskola, a Szentendre Táncegyüttes és a No Comment Hip Hop Tánciskola. A nagyszínpadon koncertet ad az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttese, valamint az MH SZHTP Katonazenekara is. A gyereknapi sorsolás előtt pedig táncház várja a kicsiket és nagyokat a Szentendre Táncegyüttes közreműködésével, amelyhez a talpalávalót Pálházi Bence és bandája húzza majd.

A színpadi produkciók mellett egyéb izgalmakkal is készülnek a gyerekeknek. A gyereknapon lehet majd sakkozni, de Rubik kocka bemutató és kipróbálási lehetőség is várja a játék kedvelőit. A rendezvényen részt vesz a rendőrség és a tűzoltóság is, így a gyerekek bátran beülhetnek egy tűzoltó – vagy rendőrautóba, de bűnmegelőzési feladatokat is megoldhatnak. Kitelepül a P’Art Mozi és a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület is. A programok közül nem maradhat ki a tavaly nagy népszerűségnek örvendő zoknicsata játék sem, amelyet idén két időpontban is megtartanak. A Magyar Posta Zrt. jóvoltából a Meseposta is helyet kap a rendezvényen.

A szervezők gasztronómiai és kézműves termékeket árusító kiállítókkal várják a látogatókat.

A gyereknapra szeretettel várják a szentendrei és környékbeli családokat, de érkezzenek bárhonnan a családok, Szentendrén minden gyermek megtalálhatja a neki szóló programot!


Lurkócia Gyerekállam 2023 részletes program >>>

 

Szentendrei Kulturális Központ

 

Kapcsolódó

Áció, káció, Gyerek Sziget 2024! Cikk

Gyerek Sziget 2024 A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet, de akkor se lepődjünk meg, ha egyszer csak vásári forgatagban találjuk magunkat vagy számháborúzó cserkészekbe és morzézó amatőr rád

Keményebb zenére vált a hétvégén a Plázs Cikk

Plázs Siófok 2024 Május 25-én a metál zene rajongói gyülekezhetnek a siófoki Plázson. A „Balaton nagyszínpadán” ezúttal a 20. születésnapját ünneplő Road zenekar dupláz majd, a két koncert között pedig a modern metál töretlen lendülete sodorja a balatoni estébe a nagyérdeműt a Down For Whatever buliján. Hatalmas v

Ízkalandozás a ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig Cikk

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások. Az MBH Bank Gourmet Fesztivál olyan hazai és világkörüli gasztroutazást

Vár az ország egyik legszebb és legfelkészültebb kerékpárosbarát térsége! Cikk

Kerékpárút Békés megyben Akár egy egész hetet is érdemes az Alföldön eltölteni, hiszen a rengeteg látnivaló mellett sportolhatsz is kedvedre, ehhez pedig az ország egyik legszebb kerékpárútja áll rendelkezésedre. A békéscsabai bringautak a tekerés mellett a Kerékpárosbarát szolgáltatókat is felsorakoztatják neked, és elmo