Március 8-án indul a 2020-as tavaszi WAMP szezon! Cikk

Hirdetés

Március 8-án a legfrissebb újdonságok és tavaszi kollekciók mellett egy rendkívül színes és izgalmas kiállítással is várunk benneteket a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan!

“ Az én feminizmusom” kiállítás Meyer Eszter-Virág blogger, újságíró, tervező első önálló kiállítása, mely a művészet szubjektivitásával hasonlítja össze a feminizmus értelmezését.“Azt gondolom, a feminizmus - mint ahogyan a művészet is - nagyon szubjektív. A feminizmus ezerarcú - nem kategorizálhatjuk be azokat, akik azonosulnak vele bármilyen szinten. A kiállítással ezt szerettem volna megmutatni, illetve szerettem volna megjelenést és teret biztosítani olyan fiatal feltörekvő művészeknek, mint Ferencz Borbála, vagy Miss Pina, a Pinazine írója.”

Az én feminizmusomon helyet kapott a Nemnőügy feat YKS pólókollekció is, mely olyan általános szállóigéket visel magán, mint a “Nincs pasim, csak nem tetszel”, vagy “Elhagynálak téged magamért”. A pólók szövegei felkerültek a Neuzer Zsófival közös fülbevaló kollekció darabjaira is.

A nemnőügy tagjai arra szeretnének rávilágítani, mennyire nehéz jelenleg fiatal nőnek lenni a külsőnket érintő folyamatos elvárások mellett, melyek elsiklanak a szakértelmünk, a képességeink felett. Egy olyan edukációs mozgalom, ami hosszú távon szeretne segíteni azoknak, akik rászorulnak. A közösségi kezdeményezés két vezetője, Eszter-Virág Meyer újságíró-blogger és Pór Ágnes személyi edző, a táplálkozás és mozgás pszichológiáját vizsgáló szakember igyekeznek rávilágítani arra, hogy a testkép- és étkezési zavarok már-már átlagos jelenséggé váltak a nők körében. Az ezzel kapcsolatos egészségi gondokra keresnek megoldást külsős szakértők bevonásával is. A projekt hosszú távú célja egy összetartó, egymást segítő közösség kiépítése, edukációs, társadalmi értékű törekvéseken keresztül. A kiállításhoz kapcsolódóan megtekinthetőek Mikóczi Barbi képei is a Nemnőügy legelső kampányáról, melyek diverz modellekről készültek, a sokoldalúság jegyében. A tárlat egyszerre önvallomás, véleménynyilvánítás, és állásfoglalás - célja pedig egy párbeszéd indítása művészetről, feminizmusról, eszmékről, társadalmi kérdésekről.

 

A Hónap tervezője márciusban Harmati Hedvig lakástextil tervező öltözék kiegészítő-tervező

A MIF Mesterképző Intézetében szerzett diplomát 1997-ben. 1998-ban tagja lett az Eventuell Galériának, mely a 2000-es évek első évtizedében a hazai textiltervezés meghatározó szereplője és alakítója. Jelentős hazai és nemzetközi cégek, kulturális intézmények megbízásai nyomán tevékenysége főleg a minta- és struktúradesign területén kiemelkedő. Számos szakmai díj és kiállítás (textilbiennálé díjai 1998, 2012; Magyar Formatervezési Díj 2003, 2016) és további aktív tervezői munkássága mellett 2005-től bekapcsolódott az oktatásba, 2007-től ő vezeti a MOME textil tanszékét. 2009-ben a MOME Doktori Iskolájában DLA fokozatot szerzett. Nemzetközi oktatói tevékenységére alapozva tervezte meg és vezeti a Future Traditions nemzetközi kutatás- és oktatásfejlesztési programot.

A Nove Designs egy kis családi vállalkozásként indult, de mára már kinőtte magát az eredeti ötletből. Baba, gyerek és női ruházatot, valamint kiegészítőket gyártanak GOTS minősített organikus pamut (BIO) textilekből. Textiljeik nem tartalmaznak az egészségre káros vegyszereket, rákkeltő anyagokat, valamint a megfelelnek az emberi és környezeti szabályzatoknak (mint például: vízhasználat és a gyermekmunka tiltása). Termékeik kizárólag Magyarországon készülnek és a gyártásban anya és lánya is aktív szerepet vállalnak.

Az OnBoard Furniture fiatal csapata azért állt össze, hogy bútoraikkal otthonodban is egyedi légkört teremtsenek. Újrahasznosított gördeszkákból készült termékeik és minőségi alapanyagokból készült bútoraik különleges élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olyan design bútorokat állítanak elő, ami az egyediségre, stílusra és a sport adta szabadságra emlékeztetnek minket.

 

WAMP Tavaszi vásár 2020.03.08. további infók >>>

 

WAMP

Kapcsolódó

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m

Bach-ot is kínál mindenkinek a Fény Utcai Piac Cikk

Fény Utcai Piac Új arculattal és izgalmas programok sorával várja látogatóit egész évben a Fény Utcai Piac. Buda legkedveltebb piacán a hétvégi események közt  - mások mellett - gasztronómiai események, zenei előadások, design vásár teszi teljessé a programot, de lesz bringa- és pecabörze is – kinek, mihez van ke

Egy hónap múlva nyit a Debreceni Advent Cikk

Debreceni Advent Elindult a visszaszámlás: egy hónap múlva, november 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat. A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a fah

2022. szeptember 18-án ismét Piacok Napja Budapest szívében Cikk

Piacok Napja 2022 szeptember 18. 2022. szeptember 18-án vasárnap 11-19 óráig ismét megtöltjük az Erzsébet és Deák teret Budapesten a Belváros szívében. Színes programokkal, igazi őszi vásári forgataggal, jó hangulattal várunk Mindenkit erre a népszerű közösségi vásárra. A korábbi sikeres Piacok Napjához hasonlóan ismét több száz