Szeptemberben érkezik az 6. Independent Label Fair Hír

Independent Label Fair 2022

Hirdetés

Immár 6. alkalommal rendezik meg a független kiadók közkedvelt vásárát, azaz az Independent Label Fairt (ILF) szeptember 10-én. A lemez- és kazetta vásár ezúttal az Élesztő Teraszon, a Mammut tetején várja majd a látogatókat, ahol a szakmai beszélgetések és dj szettek is várják az érdeklődőket.

Az Independent Label Fair Budapest (ILF) a hazai független lemezkiadók egyik legfőbb eseménye, és egyben Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra - vinyl, CD, kazetta - specializálódott, a mainstream zenei világon túlmutató, friss és időtálló értékeket képviselő kiadókra fókuszáló vására. Célja, hogy a független kiadóknak olyan fórumot biztosítson,  ahol a szakmai és zenekedvelő közeg jobban megismerheti egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhet, szakmailag fejlődhet és nyilvánosságot kaphat. 

A kiadványokat itt első kézből, mindig közvetlenül az adott kiadótól lehet megvásárolni, így a látogatóknak lehetőségük van a személyes megismerkedésre és a kapcsolatteremtésre is, ráadásul mindig találni olyan kincseket, melyek limitált, a boltokban nem kapható gyűjtői darabok.  Az ILF teret biztosít a legtöbb műfajnak: a rendezvényen a magyar punktól, a jazzen, a technon vagy a hip-hopon át,  az afrobeatig minden megjelenik, így mindenki találhat valamit a saját kedvelt zenei stílusában vagy épp kiléphet a megszokott komfortzónájából, és kedvére kísérletezhet. 

Az Élesztő Teraszon már déltől elkezdődnek majd a programok, a nyitás óráitól vár a Tudásbázis, aminek keretében a zenei szakmát érintő izgalmas és informatív beszélgetéseket lehet majd végighallgatni. Lesz például könyvelés workshop, de szó lesz a nemzetközi disztribúcióról is. A lemezgyűjtők köztünk élnek címmel pedig Nádori Péter, Kürti Kristóf és Pándi Balázs beszélgetnek majd.

A vásáron kora délutántól 41 független hazai kiadó lesz majd jelen, amiből 9 most mutatkozik be először az ILF közönségének. Több mint 15 kiadó jelentkezik új kiadvánnyal (vinyl, cd vagy kazetta), amikből több is itt lesz először kapható. A hangulatról pedig a különböző kiadók által delegált DJ-k gondoskodnak. Itt lesz Garpo a TDS Recordstól, iamyank a NOW-tól, KBSZ Beats a Flowin’-tól, Szilágyi Béla dj set a Drinkin’ Beer in Bandana kiadójától és Àbáse, az Oshu Recordstól.

Érdemes lesz azután is maradni, hogy kiadók összepakoltak, hiszen OIEE után Mr Fiel, majd Erro pakolja a lemezeket.

Fontos: a vásáron kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség!

Az esemény szakmai partnere és támogatója a HAIL - Magyar Független Lemezkiadók Egyesülete. A megvalósulását pedig a Hangfoglaló Program és az Élesztő Terasz támogatja.


Independent Label Fair 2022 infók, hírek >>>

 

Independent Label Fair

Kapcsolódó

Új dallal jelentkezett a 20 éves Halott Pénz Hír

20 éves Halott Pénz A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában, de a stúdióban is aktívak maradtak. Az őszi Oh igen! után most itt a legújabb Halott Pénz dal, a Ha bántanak az emberek, amelyet Budapesten élőben először június 8-án lehet majd hallani a zenekar jubileumi koncertjén. A zenekar

A Dubioza Kolektiv csapatával készített közös dalt a Bohemian Betyars Hír

Dubioza Kolektiv csapatával készített közös dalt a Bohemian Betyars Nem titok, hogy az őrületes - vagy méginkább őrült - koncertjeiről ismert Bohemian Betyars szereti a kísérletezést, és ennek eredményeképp az idén 15 éves zenekar történetében először a világ minden tájáról enged be közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelenő Rush

Megjelent a Margaret Island új nagylemeze Hír

Margaret Island: Minden levegővétellel újra megszületünk Április 10-én megjelent az idén tizedik születésnapját ünneplő Margaret Island ötödik stúdióalbuma, a Minden levegővétellel újra megszületünk, melyet április 19-én, telt ház előtt mutatnak be a Magyar Zene Házában. A zenekar azt mondja, ez a pályafutásuk legszemélyesebb lemeze, mellyel egy időben

A Budapest Park kulisszái mögé visz a Blahalouisiana vadonatúj videója! Hír

Blahalouisiana 2024 Budapest Park nyitó Április 25-én a Blahalouisiana koncertjével indítja útjára tizenharmadik évadát a Budapest Park. Hetekkel a nyitás előtt, a teljes átalakulás közepette azonban már beköltözött egy estére a zenekar, és magukkal hozták természetesen a hangszereiket is. A szórakozóhelyen forgott live session videó tö