Sziget 2018 - EcoKemping az E.ON támogatásával Cikk

Hirdetés

Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak az E.ON támogatásával. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel. folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátrazókat. Az energiavállalat a kempinggel csatlakozott a Love Revolution egyik üzenetéhez, hogy a szórakozás alatt óvjuk a környezetet is.

A Szigeten idén visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó, továbbra is szelektíven gyűjtik a PET palackokat, az ALU dobozokat, a kartont és a vendéglátóhelyek pultjában képződő üveghulladékot. Szívószálakat is csak azoknak adnak a vendéglátóhelyeken, akik ezt külön kérik.

A nap erejét felhasználva, az E.ON SolarHome napelemeivel csatlakozott a Sziget fenntarthatósági céljaihoz. Az EcoKempingben a fesztiválozók megtapasztalhatják, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet. „A saját márkás napelemeinkkel működő kemping támogatásával az E.ON a tudatos, fenntartható energiahasználatra hívja fel a figyelmet és tovább viszi az áprilisi márkakampányában megkezdett gondolatot: rajtunk is múlik, hogy élhető legyen a jövőnk. A kemping lakójaként mindenki tehet egy zöld lépést a környezetünkért” – mondta Károlyi Zsuzsann a, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

Az EcoKempingben az étkezés is teljes egészében fenntartható, még a tányér is tökéletesen lebomló és akár ehető is.  Kukorica, búzakorpa, cukornád – kizárólag növényi alapanyagból készültek az itt használt evőeszközök. „A búzakorpából készített tányérokban akár levest is lehet enni, mert kb. 20-40 percig képes tartani a folyadékot. Mivel a tányérok semmilyen ragasztó vagy kötőanyagot nem tartalmaznak, kizárólag 100% búzakorpát, ehetőek is. Ha pedig egy fesztiválozó netán elhagyja egy fa alatt, 30 nap alatt komposzttá válik.” – mutatta be a számos Szigeten megismerhető zöld megoldás egyikét Keve Zs uzsa, az Ecocatering tulajdonosa.

A napelemekkel felszerelt kemping mellett egy standdal és egy közösségi lépésszámláló applikációval is készült az energiacég. A Mozdulj.ON lépésszámláló aktivitásával a vállalat arra buzdítja a Szigeten résztvevőket, hogy sportoljanak, sétáljanak és táncoljanak, az applikációval mért lépéseiket pedig váltsák be LED-es és napelemes fesztiválkiegészítőkre az E.ON standon, ahol a nap erejével fel is tölthetik telefonjaikat és wifit használva pihenhetnek meg a koncertek és programok között.

 

Sziget 2018 további infók >>>

 

- E.ON -  

Kapcsolódó

Újabb gyűjteménnyel tér vissza a szegedi Classic Car Show Cikk

Mercedes-Benz SSK Mintegy 5000 m2-es területen 150 Mercedes autócsodát ígér az idén május 10-11. között jelentkező Classic Car Show a szegedi Pick Arénában. A tavaly nagy sikerrel bemutatkozó rendezvény most  - néhány nagy kedvenctől eltekintve – egy teljesen új gyűjteményt mutat be, az eddig nem látott autók közöt

SopronFest: egy héten át ünnepel a Várkerület Cikk

SopronFest 2025   A SopronFest a pünkösdi hétvégén, június 6. és 8. között rengeteg koncerttel, hazai és világsztárokkal, podcastekkel, vetítésekkel, gasztronómiai programokkal és művészeti tárlatokkal várja a közönséget. A fesztivál egyik legfontosabb értéke az urbánus tematika, május 29-től az egész város élette

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö