Matyóföld szíve fejlesztésekkel készül a 2022-es szezonnyitásra Cikk

Zsóry Fürdő

Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négy csillagos szálloda is várja majd a turistákat.

Évről-évre egyre többen választják Mezőkövesdet – vagy ahogy sokszor emlegetik a „Matyóföld szívét – gyógyulás, nyaralás, szórakozás céljából.

Hirdetés

Matyó húsvét és kerékpártúrák

Évente több százezren élvezik a különleges, kénes hatású gyógyvíz jótékony hatását, de a város sokszínű programkínálattal - kulturális események, rendezvények, fesztiválok, gasztronómiai élvezetek, sport – is készül a turistáknak, egész évben.

„Az egyik legnépszerűbb kulturális program a Matyó húsvét, amit idén áprilisban tartunk, de a nyár folyamán lesz Zsóry Fesztivál is, valamint az augusztusi Matyóföldi Folklórfesztivál is méltán népszerű. A város másik nagy előnye, hogy sok más fürdőhely is 20-30 perces –közelségben van, ha autóval vagyunk. Így Eger, Egerszalók, Bogács vagy épp a Tisza-tó is gyorsan megközelíthető, de ha valaki biciklire pattana azt is megteheti, kiváló a kerékpártúrákat lehet szervezni a szomszédos településekre” – mondta Dávid-Egri Andrea, a Balneo Hotel értékesítési igazgatója.

Nádfedeles kisházikók

Mezőkövesd az elmúlt években komoly fejlesztéseken ment át. Az ide érkezőknek érdemes felkeresni a Városi Galériát, ami előtt Mátyás király mellszobra áll, vagy a nem sokkal messzebb található Szent László templom freskói is egyházművészeti ritkaságnak számítanak.

„Mezőkövesden járva nem szabad kihagyni a Hadas városrész kézműves alkotóházait sem, ahogy a Matyó Múzeum is tárlata is örök emléket ígér a városba érkezőknek. A matyó hímzés és népviselet 2002 óta Hungarikum” – tette hozzá Dávid-Egri Andrea.

Felújított hotel: modern, otthon belső

A városról sokaknak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jut elsőként eszébe. Kiváló gyógyhatásfokának köszönhetően az első három hazai gyógyfürdő között említik. Ennek a 60 °C fokos víznek Magyarország összes gyógyvizei közül a legmagasabb a kéntartalma. A város legújabb fejlesztése a gyógy-és egészségpark, ahol kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. A városban számos szálláshely közül lehet válogatni.

„Egyik újdonság, hogy az eddig három csillagos Balneo Hotel hamarosan megkapja a négy csillagos minősítést. Ennek érdekében már 2021-ben hatalmas fejlesztésekbe kezdtük, a hotel teljeskörű felújításon esett át: megújultak a szálloda közösségi terei, modern és otthonos lett.

Kibővült az étterem, megújult a recepció és a lobby bár, valamint teljesen új külsőt kaptak a szobák is. Mind a 134 szobát felújítottuk, kicseréltük a szőnyegeket, a függönyöket, a tapétát, de még az ágyakat is, valamint a fürdőszoba is átesett egy alapos megújuláson. Ezek kívül felújítottuk a konferencia termet, valamint a wellness részleg is gépészeti korszerűsítésen esett át. Bővítettük a parkoló részleget is, így már szinte minden autóval érkező vendégünk számára biztosítani tudjuk a parkolóhelyet” – mondta az értékesítési vezető, aki hozzátette bővült a szauna világ is, hogy a téli időszakban is vonzóbb turisztikai attrakció legyen a szálloda. „A megújulás során vállaltuk, hogy fejlesztjük a szolgáltatások színvonalát, növelni szeretnénk a vendékéjszakák számát és egy teljesen új, modern szállodát ígérhetünk a Mezőkövesdre érkezőknek.”

Prémium faházak is foglalhatók

Jelenleg egy prémium kemping létrehozásán is dolgoznak, ami a szállodától mindössze 400 méterre található.

„Húsz prémium kategóriás, teljesen felszerelt faházat tervezünk a hotel melletti területre. De nem csak a faházaknak lesz hely, hanem de közel 30 sátorhely és 80 lakókocsis beállóhelyet is létesítünk. A kemping egyik nagy előnye lesz, hogy korlátlan átjárást biztosít a Zsóry Fürdő területére. A kivitelezés várhatóan június 15-ére készül el” – árulta el az értékesítési vezető.

 

Zsóry Fürdő

Kapcsolódó

40 év után ismét Szilvásváradra figyel a világ Cikk

Szilvásvárad drón fotó Az ország talán legnépszerűbb kirándulóhelye minden évszakban izgalmas kalandokat, a nyugalomra vágyóknak pedig teljes kikapcsolódást kínál. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően megszámlálhatatlan lovasprogram, kerékpáros túrák, lebilincselő gyerekprogramok várják a látogatókat. Szeptemberb

Magyar nyelvű gasztrokalandok Brnoban Cikk

Brno gasztrotúra Brno évről-évre népszerűbb a magyar turisták körében. Csehország legközelebbi városa mindössze 3 és fél óra alatt elérhető Budapestről, de korántsem csak közelsége, hanem építészeti és gasztronómiai látványosságai miatt is vetekszik a régió többi látványosságával. Brno nem csak ipari és kulturáli

3+1 ok, amiért advent idején is érdemes meglátogatni Tokajt és környékét Cikk

Tokaj Advent 2022 Sokak számára Tokaj nem több, mint a világhírű borok városa. Azonban a Tisza és a Bodrog találkozásánál található települést nem csak a borai miatt érdemes felkeresni. A karácsonyt megelőző időszakban ráadásul más arcát is megismerhetjük a régiónak, ezért összeszedtünk most 3+1 olyan okot, amiért

Visegrád ősszel és télen is nyitva! Cikk

Visegrádi vár Visegrádon továbbra is nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya. Egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is, hiszen a magas energiaárak ellenére például a Royal Club Hotel is stabil nyitvatartással várja a vendégeit. Az ország egyik kedven