Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor Cikk

KEMP dalszerző tábor 2023

Hirdetés

A 2021-es és 2022-es KEMP-et követően a Banana Records harmadszorra is megrendezi dalszerző táborát 2023 október 3-6. között Csopakon, a Manor House Inn-ben. Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze a világ zajától távol, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára. Az elvonulást még különlegesebbé tette, hogy a legkülönbözőbb zenei világok találkozhattak és a legkülönbözőbb előadók dolgozhattak csapatban, mint pl. iamyank, Tembo, Molnár Tomi, ajsa luna, Hundred Sins vagy éppen Kolibri.

A 4 napos eseményre producerek, dalszerzők, szövegírók és hangszeres zenészek jelentkezését várják szeptember 17. éjfélig. A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba, és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat, különböző iránymutatások alapján, esténként pedig masterclass előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint  mastering, production, dalszövegírás, zenei menedzsment. A részvétel ingyenes.

“Ez egy hiánypótló műhely, ahol a résztvevők szabadon kísérletezhetnek és tanulhatnak egymástól. Nincs semmi nyomás, minden elkészült mű vagy demó felett az alkotók rendelkeznek.” - mondja Makumi Kamau szervező, a Banana Records egyik vezetője.

“Itt íródott meg pl. Hundred Sins Opera c. albumának egy része, vagy Beton.Hofi Playbánia c. lemezének néhány dala, de itt született meg Co Lee, Kolibri és a Dzsúdló projekt producerének Tembónak közös EP-jének ötlete is. A tavalyi KEMP album és a táborban született művek is azt bizonyítják, hogy a dalszerző táborban rengeteg potenciál rejlik, és inspirálóan hat a zenei szcéna résztvevőire, ahogyan egy egészen új irányból közelíti meg a dalszerzés folyamatát.”

A Kemp főtámogatója a Mastercard, akik egy, a blockchainben rejlő zenei lehetőségekről szóló előadást is tartanak majd. A csúcstechnológiás technikáról a Sennheiser és a Neumann termékek forgalmazója, az Audiospecialisa gondoskodik. A tábor további pertnerei az Akvárium Klub és a Felhangolva.

Tavaly 260 jelentkezőből kerültek ki azok a zenei alkotók és előadók, akik négy napot töltöttek együtt, és három-négy fős kis csoportokban dolgozták ki kreatív ötleteiket. A KEMP szervezői, Kamau Makumi és Fodor Máriusz szeme előtt idén is ugyanaz a cél lebeg, ami nem más mint, hogy egy olyan érték-, és hagyományteremtő eseményt hozzanak létre, ahol a résztvevők különleges kollaborációkon keresztül tanulnak egymástól. Fontos volt az előző évben is, hogy a csapatokat olyan “táborozók” alkossák, akiknek egyébként nem feltétlenül adatna meg ez a lehetőség a hétköznapokban.  Ennek eredményeként, a 2021-es első KEMP során a zenei paletta különböző részéről érkező zenészeket, dalszerzőket, producereket gyűjtöttek egybe, profikat és félprofikat is. Beton.Hofi, Járai Márk, Co Lee vagy Tembo mellett például ott volt a szárnyait bontogató Kolibri, csakúgy, mint a veterán zenész / dalszövegíró Molnár Tamás, vagy éppen a multiinstrumentalista Varga Dániel, Herrer Sári énekesnő, Zwickl Pál producer vagy a rapper Szlimmy.

A csapatok egy napot kapnak a dalok megírására, mely sokszor végül éjszakába nyúló közös jammeléshez vezet. Ahogy az ebben az évben is várható, a csapatok felépítése és a feladat tematikája is váltakozott, de kiegészülhetett különleges iránymutatással vagy megkötésekkel is.

“A tábor tavaly sok izgalmas alkotói csoportot, érdekes párosokat eredményezett és jó látni, hogy az ott kialakult kapcsolatok egy év elmúltával is megmaradtak, és a tábort követően is sokan dolgoztak együtt. Idén szintén fontos lesz, hogy a KEMP egy olyan helyszín legyen, ahol a különböző stílusban tevékenykedő, ritkán találkozó előadók egymásra találhassanak.” - mondja Fodor Máriusz a tavalyi évről.

KEMP 2023 jelentkezés >>>

 

KEMP dalszerző tábor

Kapcsolódó

Januári mediterrán hangulat a Pesti Vígadóban Cikk

Ana Vidović A Nemzeti Filharmonikusok egy olyan hangversennyel készültek, amelynek műsorszámai napfényes mediterrán tájakat idéznek. 2024. január 17-én Enrique Granados, Joaquín Rodrigo és Manuel de Falla művei az ibér temperamentum világát idézik meg, Igor Stravinsky Pulcinellája pedig itáliai barokk tételek

Édouard Lalo: Ys királya először Magyarországon Cikk

Judith van Wanroij - Rozenn, Ys királya A Nemzeti Filharmonikusok Opera bérlete számos lehetőséget kínál a komolyzenei kultúrát kedvelő közönség számára, de ami január 11-én vár a közönségre, az még a sokat látott zenerajongóknak is igazi kuriózum lesz. Vashegyi György főzeneigazgató kiemelt célkitűzései közé tartozik, hogy Magyarország

Koncertlemezt adott ki a Góbé 15. születésnapjáról Cikk

Góbé 15 Live Müpa lemez Megjelent a Góbé 15 Live Müpa lemez, amely a zenekar tavalyi, 15. születésnapjára repíti vissza a hallgatókat. A koncertlemezen az élő megszólalás energiái mellett az előadás vendégeinek köszönhetően a dalok soha nem hallott változatban csendülnek fel, hol klasszikus zenei, hol hiphop elemekkel ki

Vár a balatoni tél! Cikk

Nagyon Balaton - Best of Balaton 2023 Már lassan félidőhöz ér a Best of Balaton 2023-as téli szavazása, melyre a kurátorok ismét a közönség ajánlásait várják. Arra kíváncsiak, melyek azok a helyek, események, amelyeket a főszezonon túl is érdemes felkeresni. „Vár a balatoni tél” – így hangzik a felhívás, amelyre december 20-ig várják