Lose Control - megjelent az I Love You Honey Bunny videója Hír

I Love You Honey Bunny - Lose Control

Hirdetés

Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, koncerteztek az Ivan and the Parazol társaságában az A38-on és az Akváriumban is, de a Szigeten és a V4 Fesztiválon is felléptek. Májusban pedig újra visszatérnek hozzánk, egy nem is akármilyen új anyaggal.

A még most is szemtelenül fiatal csapat 2018. őszén jelentette meg bemutatkozó lemezét, amellyel azonnal felhívták magukra a kritikusok, a koncertszervezők és a közönség figyelmét is. Egyszercsak a leghíresebb, világsztárokat felvonultató cseh fesztiválok (Rock For People, Colours of Ostrava) színpadain találták magukat, sőt, ők melegítették a terepet példáult az alt-J koncertje előtt. Sokszor “az ifjú kelet-európai Arctic Monkeys”-ként hivatkoznak rájuk, ami nem véletlen, hiszen a dallamos, gitárcentrikus, energikus dalaikkal pont olyan bátran kísérleteznek, mint ahogy azt Alex Turnerék teszik. Szövegeikben gyakran feszegetnek a generációjukat foglalkoztató, fontos társadalmi és politikai kérdéseket, és ez a most megjelenő Lose Control című dal esetében sincs másképp. Erről Sebastian Jacques, a zenekar frontembere a következőképp mesél:

“Ez a dal arról az érzésről szól, amikor elveszted az irányítást a saját életed felett. De ez nem az a fajta kontrollvesztés, amikor feladod, csak valahogy elsodornak az események. Amikor nem is követed már, mi folyik körülötted, a fejed pedig folyamatosan zsong. És amikor megpróbálsz egy kis időt nyerni, akkor csak még több dolog gyűlik össze, és az egész csak egy soha véget nem érő, ördögi körré válik.”

A dalhoz egy különleges helyszínen, egy ‘70-es évekbeli brutalista épületben forgattak klipet. Az itt található “vörös szoba” szolgált a videó helyszínéül, aminek élénk, kissé talán agresszív hatású színe remekül passzolt képileg a Lose Control világához.

“A klip elején egy csomó ember sétál a folyosón, ők valamiféle névtelen lények, akik bent ragadtak egy furcsa rendszerben. Ez egyfajta Pink Floyd - The Wall referencia is számunkra.” - mondta el Martin Šolc (gitár).

A Lose Control tehát egy különös, mégis valahogy ismerős világba kalauzolja el a közönséget, mindeközben egyfajta esszenciája is a tavasszal érkező, We Just Had A Wonderful Time című nagylemeznek, amelyen az I Love You Honey Bunny mellett igazi sztárproducerek is dolgoztak. Letette kéznyomát a brit alternatív rock egyik kiemelkedő duójánakl, a Blood Red Shoesnak az egyik fele,  Steven Graham Ansell, illetve a  legkeresettebb holland formációból, a Klangstofból ismert Koen van der Wardt is. Az utolsó simításokat, vagyis a keverést pedig az a Robin Schmidt végezte, aki korábban már olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint a Placebo, Ben Howard, James Arthur, a The 1975 vagy a Two Door Cinema Club. A srácok a tervek szerint az áprilisban érkező albumot ráadásul május 31-én az A38-on a hazai közönségnek is bemutatják.

 

I Love You Honey Bunny

 

Kapcsolódó

Megérkezett az új Depeche Mode album Hír

Depeche Mode - Memento Mori Megérkezett a Depeche Mode régóta várt, "Memento Mori" (Emlékezz a halálra) címre keresztelt 15. stúdióalbuma, mely az első album azóta, hogy a Depeche Mode kéttagú zenekarrá vált Andrew "Fletch" Fletcher 2022-es tragikus halála következtében. Az album producere James Ford volt, kiegészülve néhán

Thy Catafalque: új dal és videó a nyáron érkező lemezről Hír

Thy Catafalque A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Thy Catafalque sorban tizenegyedik albumát harangozza most be a Néma vermek című videoklippel, miközben gőzerővel próbálnak már a 2023. május 11-i Budapest Parkos koncertjükre. A nyárra tervezett, Alföld című lemez a TC zenei megfejtője, Kátai Tamás szerin

2023 októberében újra Budapesten az Il Volo Hír

IL VOLO koncert 2023 Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszíne és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.  Az IL VOLO már az

Saját magunk elfogadására biztat a LongStoryShort! Hír

LongStoryShort! - ez vagyok én Az ez vagyok én arra igyekszik rávilágítani, hogy nem szabad bedőlni a social mediában sugárzott képeknek és hamis ideáknak, helyette fontos, hogy elfogadjuk magunkat az esendőségeinkkel együtt. A LongStoryShort! ezzel a dallal indul az idei A Dalban is. A LongStoryShort!-ot az elmúlt időszakban