Materializálódott az új iamyank album - lemezbemutató november 16-án az Akváriumban Cikk

iamyank lemezbemutató 2022

Hirdetés

iamyank második nagylemeze a Láttam a jövőt meghalni, őszinte, kitárulkozó és erősen önreflexív, mindannyiunkat rákényszerít, hogy szembenézzünk az életünk egy olyan részével, aminek sötétjébe alámerülni izgalmas, sötéten gyönyörű utazás.

“Feltettem magamnak kényelmetlen kérdéseket: mitől félek a legjobban? Mi nyomaszt a leginkább? Mi az ami itt ül a mellkasomon? Ezekre a kérdésekre nem érkeztek konkrét válaszok, csak különböző érzetek. Ezeket használtam üzemanyagnak. Felhoztam, megadtam magam neki és, amíg jól definiálhatóan éreztem a jelenlétét, próbáltam olyan zenei döntéseket hozni, amik szolgálták ezt az érzetet” monda iamyank.

A második nagylemez elkészüléséhez vezető hatévnyi út startköve a Fekete Zajra készült kísérlet volt. A címadó trackhez készült videó vezette fel a megjelenést alig két hete, ami yanktól nagyon szokatlan és meglepő módon nem csak magyar címet kapott, de az első és eddig egyetlen nem instrumentális track is:

Az elsőre nyomasztó felvezetés valójában hatalmas feloldozást és megnyugvást hordoz magában, yank számára legalábbis biztosan.

“Ennél a lemeznél már készítés közben tudtam, hogy lesz akinek erős, felkavaró, kényelmetlen lesz és ennek hangot is ad. Megtörtént és örülök neki. Az, hogy van akinek ez a lemez kényelmetlen, megerősíti bennem azt, hogy sikerült végre átlépnem egy határt amit régóta szerettem volna.”

Az album november 9-én kerül fel a streaming platformokra, de teljes verzióban csak Bandcampen érhető el, ott már végig is hallgatható, élőben pedig november 16-án az Akváriumban mutatják be. Az év legfontosabb iamyank rituáléját exkluzív felállás és vizuális anyag kíséri.

 

iamyank

Kapcsolódó

A Góbé táncházas koncerttel és live lemezzel zárja az évet Cikk

Góbé zenekar A Góbé zenekar 2023-ban sem unatkozott: összesen nyolc országban turnéztak, de itthon is állandó szereplői voltak a vidéki kluboknak és fesztiváloknak, így bőven van okuk az ünneplésre az év végén. A Góbé december 20-án a Gödör Klubba invitál mindenkit évzáró koncertjére, ahol a fellépés után közö

2024 januárjában díjnyertes zenekarok koncertsorozata indul a Turbinában Cikk

Ben T Kadar Fülesbagoly Trip néven koncertsorozat indul Budapesten a Turbina Kulturális Központban a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. A havonta jelentkező esteken párosával lépnek fel a Fülesbagoly Tehetségkutató elmúlt hét évadát megjárt döntős produkciói. A Fülesbagoly Trip január 19-én startol a Taiga

Zene éjszakája a Turbinában is! Cikk

Zene Éjszakáj 2023 - Turbina November 16-án éjjel a Budapesti Fesztiválzenekar kamarafelállásban játszó vonós és rezes zenészei kilépnek a megszokott koncerttermekből, és megtöltik a Turbinát komolyzenével. Azzal az eltökélt szándékkal érkeznek, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek a budapesti klubközönségnek. Olyanokn

Évzáró A Bence kalandjai koncert a k11-ben Cikk

Évzáró A Bence kalandjai koncert A Bence kalandjai a K11 Művészeti és Kulturális Központban adja évzáró koncertjét november 22-én. A koncerten Bencével tart Noémo, Günsberger Ákos és Szabó Árpád is, új hangzást kölcsönözve a daloknak. A Bence kalandjai Jobbágy Bence gitáros-dalszerző egyszemélyes játszótere, ahol dalain keresztü