Négyszámos EP-vel és egy különleges turnéval köszönti az őszt a Margaret Island Hír

Margaret Island Idegszálaival

Hirdetés

Az Idegszálaival című új EP izgalmas feldolgozások sora: két vers, egy népdal és egy vendégszöveg megzenésítése található rajta, melynek szerzője Palya Bea énekesnő. A most megjelenő kislemez a Margaret Island őszi, „Szabadon szép a tánc” elnevezésű turnéjának előfutára.

Zenészbarátok, költők gondolatainak és népdalfeldolgozásoknak adtak új zenei köntöst Idegszálaival (A végső türelem is idekötöz) című EP-jén a Margaret Island tagjai, akik az alkotási folyamat közben kiléptek a komfortzónájukból is. „A szerzeményeink általában egy zenei ötletből, dallamból születnek, ritkán dolgozunk kész szöveggel. Most azonban mind a négy szám esetében ez történt” – meséli az együttes gitárosa, Füstös Bálint. „Néha mások gondolatain keresztül kerülhetünk közelebb önmagunkhoz” – teszi hozzá az énekesnő, Lábas Viki, aki szerint a most megjelenő anyag készítése lehetőséget adott nekik az önreflexióra is. „A saját megéléseinket és az upliftingebb számainkat a tizedik születésnapunk kapcsán megjelenő stúdiólemezünkre tartogatjuk a jövő évre” – ígéri.

A címadó felvételben például Csoóri Sándor Idegszálaival a szél verséből emeltek ki és ollóztak össze részleteket, gondolatokat, az Esti sugárkoszorú Tóth Árpád azonos című versének megzenésítése, míg a Fúvom az énekem Viki egyik kedvenc somogyi népdalának feldolgozása, melynek hangulata azonnal magával ragadta a csapatot.

„Gyorsan kigurult belőle a saját verziónk” – mondja Bálint. A Zabolátlan szövegét és dallamát pedig Palya Beától kapták ajándékba, akivel korábban együtt adták elő A rab gólyát a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. „Beát foglalkoztatta az a zabolátlanság, amivel a mai napig meg kell küzdenem” – vallja be nevetve Viki, Bálint pedig úgy látja, Bea jól meg tudta ragadni Viki világát a dalban. „Mi is könnyedén rá tudtunk csatlakozni, végül teljesen a saját képünkre formáltuk.” 

A Margaret Island a negyedik nagylemezükhöz hasonlóan az Idegszálaival című EP-n is Toldi Miklós producerrel közösen dolgozott. „Nagyon közel áll hozzám az zeneiség, amivel megfogtuk ezeket a dalokat” – emeli ki Viki.

„Alig vártuk, hogy végre megjelenjen ez az EP, az egyik legelgondolkodtatóbb és legmélyebb anyagunknak tartom. Figyelem, ez komoly lesz és mélyre megy” – figyelmeztet mindenkit mosolyogva. „Most már elárulhatom, imádok ezekre a felvételekre táncolni, szeretem azt a koreográfiát, amit a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagja, Czár Gergely álmodott meg hozzájuk. A tánc segítségével még színesebben tudjuk kifejezni az érzéseinket.”

Az Idegszálaival EP ugyanis a Margaret Island október 14-én kezdődő, „Szabadon szép a tánc” elnevezésű nyolcállomásos turnéjának előfutára, melyben a zene mellett a mozgásművészet is központi szerepet kap a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével, ráadásul Viki is táncolni fog.

 

Margaret Island

Kapcsolódó

AWS: megjelent a legújabb single a májusban érkező nagylemezről Hír

AWS - Fények nélkül Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. “Régóta dolgozunk az AWS zenekarral, és klipkészítés tekintetében mindig az egyik legrugalmasabb és legkreatívabb zenek

Tiszta lappal indítja az évet a Woodstock Barbie Hír

Woodstock Barbie - Clean Sheet Az újrakezdés nehéz ügy, de mindig csak addig nehéz, amíg bele nem kezdünk. A Woodstock Barbie decemberben még erősebben tért vissza, és végre itt az új daluk, a Clean Sheet, egy igazán nem mindennapi klippel.  A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalá

Itt egy újabb kiadatlan Linkin Park szám, április 12-én érkezik az kiadvány! Hír

Linkin Park – Friendly Fire A generációs himnuszokat összegyűjtő Linkin Park április 12-én mutatja be karrierje első legnagyobb slágereit Papercuts (Singles Collection 2000-2023) címmel. A 2020-as Hybrid Theory (20th Anniversary Edition) és a Meteora (20th Anniversary Edition) tavalyi rajongói lelkesedése végül arra inspirá

Tim is Now - Visszatér az alapokhoz a Brains új dala Hír

Brains - Time is now Megjelent a Time is now, amely a „régi” Brainst idézi hangulatában és hangzásában is, a hozzá készült klip pedig igazán formabontó lett. „A kezdeti zenei stílusunkra jellemző, keményebb hangzású drum ’n’ bass dalról van szó. Visszatértünk az alapjainkhoz és az angol nyelvhez is, és állandó társ