Gasztro Cikkek, hírek 9.oldal
359 találat. Bárok, Éttermek, Jó hangulatban telt az első Somlói Borászbál, Jó évet zárt a Dubicz Borászat 2018-ban

Jó hangulatban telt az első Somlói Borászbál Hír

A borvidéken január végén első alkalommal rendezték meg hagyományteremtő céllal a Somlói Borászbált. A hajnalig tartó, jókedvű és elegáns rendezvényen a somlói borok mellett fontos szerepet kapott a gasztronómia, a zene és a tánc is.A helyi borászokat ugyan összefűzi a munkakapcsolat, szakmai rend

Jó évet zárt a Dubicz Borászat 2018-ban Cikk

Az extrém időjárási viszonyok, a korai szüret és a hozamkorlátozások ellenére jó évet zártak a hazai bortermelők 2018-ban. A Mátra vidéki Dubicz Borászat és Szőlőbirtok évértékeléséből kiderült: míg náluk az elmúlt négy évben megtízszereződött az eladási volumen, idén országosan tovább nőtt az érd

Egy hónap múlva tavaszváró mini-SVÉT a Rosinantéban Cikk

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a

Szentesen készült 2018-ban az Ország Söre Hír

Harmadszor tartották meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen két kategóriában hirdettek győztest. Az india pale ale sörök között egy szentesi, a „speciality” kategóriában pedig egy citromhéjjal készült savanyú sör győzött.A Beerselection.hu sörszaküzlet é

Történetekkel teli borospalackok - megújult a Vida Családi Borbirtok arculata Hír

A szekszárdi családi pincészet és egy spanyol dizájner közös, egyéves munkájával megszületett új címkék, arculat és portfólió egy következő fejezetet nyitnak meg a Vida Borbirtoknál. Mi újság Vidáéknál? 2011-ben a magyar borvilág Vida Péterre figyelt, hiszen abban az évben nyerte el az Év Borter

Egyre népszerűbb a magyar gluténmentes sör Hír

Hosszú hónapok termékfejlesztői munkája, egy különlegesen átalakított recept és rengeteg laboratóriumi vizsgálat áll a Pécsi Gluténmentes Lager sör mögött, amely az első olyan, itthon készülő sör, amelyet a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. Fokozatosan vezette be a piacra az elmúlt hónapo

Enrico Crippa: „A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!” Cikk

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar

Igluban Budapest felett - vár a 360 Bar téli kiadása! Cikk

Itt a hideg és sokaknak hiányoznak a nyáron megszokott szabadtéri szórakozóhelyek, pedig télen sem csak a négy fal között szórakozhatunk. A csodálatos Budapest panorámájáról ismert 360 Bar iglu terasza kihagyhatatlan élmény azoknak, akik a gasztronómia szerelmesei és egy hangulatos téli helyszínt

Szaloncukros sörkülönlegesség a téli napfordulóhoz Cikk

December 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé. A Yeast Side Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin egy igazán különleges sörrel ünnepli idén a téli napfordulót.Az ünnepi főzet neve The Darkes

Pilsner Urquell Tankovna a Szimplában Hír

A palackos, a dobozos, de még a csapolt sörhöz képest is merőben más élménnyel gazdagodhatnak a budapestiek december 6-tól a Szimplában. A legismertebb budapesti romkocsmába ugyanis egyenesen Pilsenből, a híres cseh sörgyárból érkezik a Pilsner Urquell tanksöre. Míg a cseheknél már komoly hagyomá

A 100 legjobb magyar bor magazin tételei szombaton egy helyen Hír

A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassa a borválasztásukban.  A listán szereplő borokkal az érdeklődők a Borkollégium mesterkurzusain, valamint a 2018. de

Két kategóriában keresik idén az ország legjobb kisüzemi sörét Hír

Immár harmadszor rendezik meg az Ország Söre nevű, – idén először szakmai kóstolóval egybekötött – közönségszavazást, amelyen IPA és „speciality” kategóriában keresik a legnépszerűbb hazai kisüzemi főzeteket.A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin 2018-ban harmadik alkalommal s

Öt klasszikus ünnepi édesség tokaji aszúhoz Cikk

Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért ne legyen az ugyanolyan emlékezetes?A tokaji aszúról tudjuk, hogy ünnepi bor. Ha pedig van alkalom, amelyhez tökéletesen passzol, az kétsé

Magyarország jövőre vendége lesz az albai szarvasgomba fesztiválnak Hír

November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában, Albában. Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két ország gasztrokultúr

Buborékokkal teli borok a Dél-Balatonról Cikk

A Dél-Balaton számos szőlőfajtának ad otthont, emellett több tényező is közrejátszik abban, hogy remek habzó-, gyöngyözőborok és pezsgők készülnek a borvidéken. A löszös talaj miatt a borok gyümölcsösek, a Balaton közelsége és egyedi mikroklímája, az uralkodó északi szélirány, valamint az átlagosn

December 10-én itt a második Aszú Day! Cikk

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. „Az első Aszú Day meglepően sikeres volt, olyan helyekről kaptunk vi

Személyre szóló díszdobozzal kedveskedik az Unicum karácsonyra Hír

Szeretteink támogatása és megbecsülése erőt ad a mindennapok nehézségeihez. Ennek az odaadásnak a méltóképpen való meghálálásában szeretne segíteni idén karácsonykor az Unicum: egy olyan limitált és egyedi Unicum díszdobozzal, amelyet a szeretett személlyel közös fotó díszíthet. A kampány során o

Libadalom Siófokon 2018: Nagy Feró előveszi a régi nagy slágereket Cikk

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos, ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. Az ünnepi évre tekintettel a koncert a nosztalgia jegyében telik majd, és Nagy Feró azt is elárulta, hogy alig v

Taroltak a villányi borok a bordói teszten Cikk

Hatvan hazai kiállító közel 150 bora várja november 17-én a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján. Az eseményt hagyományosan megelőző teszten az is kiderült, melyik hazai pincészetek standjainál érdemes mindenképpen kóstolni. A Nagykóstoló exkluzí

Holnap indul a Márton napi Borfesztivál a Gelért Hotelben! Hír

November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton Napi borfesztiválja. Erre már önmagában felkaphatjuk a fejünket, de az idén 100 éves hotel ennél sokkal többet kínál, ráadásul korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal is. Mitől izgalmas a Gellért sz

Hálaadásnapi BBQ pulykavacsora a Budapest Barbecue Company-ban Cikk

A Budapest Barbecue Company egy igazán egyedüli, és persze ínycsiklandozó ajánlattal állt elő a Hálaadás alkalmából: október 22-én, az amerikai családi ünnep jegyében egy különleges pulykavacsorát kínál családoknak, vagy nagyobb társaságoknak!  Hálaadásnapi BBQ pulyka tál 4-6 fős: 1 db 4-5 kiló

Csúcsgasztronómiai találkozó Budapesten - együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat Hír

November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat

Hogyan kóstoljunk whiskyt? Cikk

Mit tudhatunk meg a whiskyről a színe alapján? Mennyire dugjuk bele az orrunkat a pohárba? Jéggel vagy jég nélkül érdemes kérnünk a whiskyt? Dave Francis, az Edrington márka nemzetközi nagykövete igazán hasznos tanácsokat adott az idei Whisky Show résztevőinek, melyekkel még a kezdő fogyasztók is

Stand étterem: könnyedség, légiesség, megbízhatóság és nyugalom Cikk

Hogyan szolgálja egy jó design a profi gasztronómiát? Fónagy Dóra építész-designer a nyáron megnyílt Stand étterem példáján keresztül mutatja be, milyen, amikor bizonyos séfek és étteremtulajdonosok munkájukat közvetlenebb módon prezentálják a vendégek felé. A konyha oltár, központi elem, energiap

Magyar gasztro-siker Torinóban Hír

A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte. Az 1987

Őszi fine dining káosz a Baraka étteremben Hír

A Baraka étterem sokak szeint már nem egyszerűen gasztronómiai vállalkozás, ami ott történik a szórakoztatóipar határát súrolja. Ősszel Budapest egyik legkorábban megnyílt fine dining éttermében a káosz veszi át az irányítást. Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára vál

Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban Cikk

Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire

Jön a hatodik Olaszrizling Október! Cikk

A korábbi évek tradícióinak folytatásaként 2018 októberében már hatodik alkalommal kerül reflektorfénybe Magyarország legnépszerűbb fehérbora. Az Olaszrizling Október nagykóstolón a névadó olaszrizlingekkel együtt több mint 200 különböző tétel várja a  borkedvelőket. Bár nem a legnagyobb területe

5 éves a Borháló! Cikk

Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal ol

Gasztroturizmus is pörög Siófokon Hír

Illatos, amerikai stílusú barbecue, páratlan kikötői látvány és a mesterszakács ízei, különlegesen elkészített balatoni halak. Az elmúlt néhány évben Budapest után a Balaton partján is lezajlott a gasztroforradalom, így a tópart legnagyobb városában, Siófokon is egyre több izgalmas hellyel találko